19.9 C
Podgorica
Subota, 13 Aprila, 2024
spot_img

Protest ispred MUP-a i ANB-a zbog prijetnji Zekoviću: Spava li ruka pravde?

Grapa građana okupila se sinoć preko puta zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) u znak podrške građanskom aktivisti Aleksandru Saši Zekoviću nakon prijetnji koje mu je uputio ruski građanin, koji je do skoro boravio u Crnoj Gori, Vladislav Pozdnjakov. Poruka okupljenih bila je “Svi smo mi Saša Zeković” i “Crna Goro budi se”.

Pozdnjakov je poručio Zekoviću da je, zbog objava o njemu, “sam sebi potpisao kaznu”. Zeković je nakon toga rekao da “plaši za svoju bezbjednost”, kao i da je ” njegov život sada u rukama direktora Uprave policije” Zorana Brđanina.Građani su istakli i transparente kojima su se obratili potpredsjedniku Vlade i koordinatoru bezbjednosnih službi Dritanu Abazoviću na kojima piše – “Dritane nismo relaksirani”, “Spava li ruka pravde?”

Takođe, na transparentima je bila poruku i za ambasadorku Velike Britanije u Crnoj Gori, Karen Medoks.

“Medoks, shvati ovo zdravo za gotovo”, piše na transparentu.

Nakon protesta kod MUP-a, građani su se okupili i ispred zgrade ANB-a gdje su uputili iste poruke.

Ispred ANB-a došao je i sam Zeković koji se okupljenima zahvalio na podršci.

“Branimo pravo na slobodu i trajanje! Podrška Saši Zekoviću”, navela je bivša liderka Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić u objavi na Facebook-u sa skupa podrške.Na društvenim mrežama ranije je najavljeno da će biti organizovana protestna šetnja od restorana Maša, preko puta MUP-a, do zgrade Agencije za nacionalnu bezbjednost.

“Stop ruskim agentima i prijetnjama Crnogorcima”, poručili su u objavi.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite