9 C
Podgorica
Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img

Proslava Dana Opštine Zeta bez prisustva odbornika Demokrata i DPS-a, ali uz balone sa bojama trobojke

- Marketing -spot_imgspot_img

Predsjednik Skupštine i lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je, obraćajući se prisutnima na proslavi Dana opštine Zeta, da nema važnijeg mjesta da se obrati predsjednik Skupštine nego u Zeti.

-Sve ovo danas što ima Crna Gora i čime se ponosimo počelo je negdje od Zete, prve države našeg roda.Ponosni svi na tu činjenicu, vi ste oni koji veliko istorijsko nasljedje prvi prihvatate i ponosite se njim i pokazujete da Zeta može da iznese taj veliki istorijski teret i iznese budućnost – rekao je Mandić.

Kazao je i da je ponosan što pripada generaciji političara koja je doprinijela povratku statusa Opštine i “što za razliku od mnogih, znate kada je oslobođena Zeta i kada se krenulo ponovo onim putem kojim se vjekovima išlo na ovom prostoru”.

-Danas ovo vrijeme traži nove vještine i da vlast Zete i Crne Gore odgovori izazovima 21. Vijeka, a to je da u našoj zemlji bude mir i stabilnost i da radimo na ekonomskom oporavku. Znam koliko Milan Knežević zastupa interese Zete i znam da ce zajedno sa Asanovićem otvoriti perspektive da ovdje dođu dobri investitori – rekao je Mandić, dodajući da zna da će se Zeta vratiti na stare staze slave.

Predsjednik SO Zete Nebojša Domazetović rekao je na proslavi Dana opštine Zeta da je 8. februara 1879. datum kad su Podgorica i Zeta nakon berlinskog kongresa postali dio crnogorske države.

-Danas slavimo ne samo prošlost, nego i sadašnjost i budućnost Zete. Hvala svim našim sugrađanima koji svakodnevno doprinose razvoju Opštine, jer vi ste srce i duša naše opstine. Neka ovaj Dan opštine bude prilika da se zahvalimo i da se podsjetimo ciljeva za buducnost, neka nas inspiriše da radimo na unaprijeđjenju prirodnog i kulturnog blaga kako bismo ga ostavili u nasljeđe – rekao je Domazetović.

Mihailo Asanović predsjednik Opštine Zeta rekao je na početku obraćanja da mu je žao što nisu prisutni i odbornici Demokrata i DPS i uputio poseban pozdrav ruskom amabasadoru Maslenikovu koji prisutvuje proslavi.

Asanović je govorio o onome sto je lokalna vlast uradila u prethodnom periodu, ali i o planovima za naredni period.

-Što se tiče budžeta, mogu reći da je planiran na 5,4 miliona što znači da smo opravdano tražili samostalnu Opštinu ali sa granicama i bez opstrukcija.  Boriću se za interese Zete,  pa makar bili prinuđeni da se borimo vaninstitucionalno – rekao je Asanović. 

Proslavi prisustvuju funkcioneri Nove srpske demokratije, DNP, ruski ambasador, a sala je ukrašena balonima u bojama trobojke. Na sceni je nastupilo i folklorno društvo, pjevajući pjesme o Zeti i srpstvu.

- Advertisement -spot_img
IZVORPOBJEDA
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite