18.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

PRLAINOVIĆ: Navijam za Mađarsku, no ne bi mi bilo krivo i da Crna Gora ode do kraja

Legendarni srpski vaterpolista Andrija Prlainović kazao je da strahuje što će se dogoditi za srpskim vaterpolom, nakon Olimpijskih igara u Parizu.

Srbija je neočekivano poražena u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, od Španije, nakon četiri uzastopne titule.

Situacija u Partizanu je očajna. Velikan svjetskog vaterpola i jedan od najvećih klubova svih vremena nikad nije bio u goroj situaciji. Partizan je baza srpskog vaterpola, institucija, jedini pravi klub i on nama pred očima propada. Premda se nadam da će se nešto promeniti nabolje, nijesam optimista jer iz godine u godinu svjedočimo da je situacija sve gora i tužnija. Klub je dotakao dno i ta je situacija glavni uzrok lošeg stanja u srpskom klupskom vaterpolu, a strah me i za budućnost srpskog reprezentativnog vaterpola. Strah me što će biti nakon OI u Parizu 2024 – poručio je Prlainović u razgovoru za portal Index.

Za medalje će se boriti, pored Španije, Crna Gora, Hrvatska i Mađarska. Prlainovićeve simpatije idu Mađarima, rivalu Crne Gore u polufinalu.

Ne znam hoće li se neko iznenaditi, ali uvijek navijam za Mađarsku kad Srbija ispadne. Dva su razloga za to. Prvo, Mađarska je zemlja vaterpola i niko na svijetu ne voli taj sport kao oni. Druga stvar je to što sam u mađarskoj domaći. Tu sam već četvrtu sezonu i uživam. Poštuju me kao sportistu i kao čovjeka, u to sam se nebrojeno puta uvjerio. Za Mađarsku takođe igra puno mojih klupskih kolega. Zbog toga moje simpatije idu prema njima. No, ne bi mi bilo krivo ni da Crna Gora nakon dugo godina ode do kraja. Puno mojih prijatelja igra za tu reprezentaciju – poentirao je Prlainović.

IZVOR: index

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite