16.9 C
Podgorica
Subota, 18 Maja, 2024
spot_img

Priveden sveštenik, kršio zabranu javnih okupljanja

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve, paroh kotorski Momčilo Krivokapić, priveden je sinoć zbog održavanja molebana kojem je prisustvovalo više od 20 ljudi u crkvi Svetog Nikole u Kotoru i pored zabrane javnih okupljanja, piše Pobjeda.

Osim njega, policija je privela i njegovog sina Nemanju koji je takođe svešteno lice.

Zbog situacije u vezi sa virusom  korona Nacionalno koordinaciono tijelo je prihvatilo preporuke Instituta za javno zdravlje i od petka, 13. marta 2020. godine zabranilo sva javna okupljanja.

Mitropolija SPC, nakon naredbe o zabrani okupljanja, saopštila je da će poštovati odluku Vlade i da će svoje vjerske obrede prilagoditi novonastaloj situaciji koristeći sredstva savremene elektronske komunikacije.

Paroh Krivokapić je, uprkos iziričitoj zabrani javnih okupljanja, ignorišući i upozorenje načelnika Odjeljenja bezbjednosti u Kotoru, organizovao javno okupljanje i nakon molebana se sproveden kod osnovnog tužioca u Kotoru.

Odgovarajući na pitanja novinara povodom ove najave održavanja liturgije uprkos zabranama, predsjednik opštine Kotor je prekjuče istakao da će tražiti da se zabrane najavljena okupljanja u crkvama Srpske pravoslavne crkve, jer su “svi građani i institucije dužni poštuju naredbe i preporuke Insituta za javno zdravlje”.

 

Posljednje vijesti
Ne propustite