18.1 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Preminuo Isen Gaši

Bivši predsjednik Romskog nacionalnog savjeta u Crnoj Gori Isen Gaši preminuo je danas nakon kraće bolesti.
 
Gaši je pomenutu dužnost obavljao u tri mandata od 2008. do 2021. godine, kada se zbog bolesti povukao sa nje.

“Isen Gaši je čitav svoj život posvetio borbi za prava Roma, često je bio usamljen, ali nikada nije odustao od svojih principa. Kao predsjednik Romskog savjeta, Isen Gaši je ostavio neizbrisiv trag u razvoju, integraciji, inkluziji i socijalizaciji romske zajednice u crnogorsko društvo. Bio je neumoran borac za prava svojih sunarodnika”, istakli su iz tog savjeta.

Njegova predanost i ljubav prema svom narodu, kako dodaju, bili su izvor inspiracije za sve članove Romskog savjeta, ali i uzor za buduće generacije.

“Bez obzira na narušeno zdravlje, nikada nije odustajao od svojih ciljeva. Često bi nam govorio: “Tu smo zbog njih, želim im pomoći koliko god mogu.” Isen Gaši će ostati neprevaziđeni lider unutar romske zajednice. Pamtićemo ga kao čovjeka koji je neizmerno volio svoj narod i svoju domovinu Crnu Goru. Njegova skromnost, plemenitost i izuzetna inteligencija odražavaju njegovu istinsku veličinu ličnosti. Bio je čovjek gospodskih manira i vrlina, cijenjen i poštovan od strane svih koji su ga poznavali, Roma ali i drugih naroda”, naglasili su oni.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite