9.9 C
Podgorica
Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img

Prekršio samoizolaciju, pokušao da napusti CG

Službenici granične policije na Graničnom prelazu Božaj obavjestili su podgoričku policiju da je na tom prelazu zatečen državljanin Albanije I.M.(26), te da je nakon provjere utvrđeno da ima izrečenu mjeru samoizolacije.

“M.I. je napustio adresu predviđenu za kućnu samoizolaciju i pokušao da napusti Crnu Goru, te na taj način prekršio ovu privremenu mjeru. Protiv njega je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti”, saopštila je Uprava policije.

On je odmah sproveden u karantin.

Osim toga, kako je saopšteno, danas su zbog kršenja samoizolacije krivičnoprocesuirani i sprovedeni u karantin jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević i njegova supruga Marinia.

“Ovim licima je mjera kućne samoizolacije izrečena 17. marta, a M.M. je napustila adresu da bi dala izjavu za medije, dok je i N.M. napustio adresupredviđenu za samoizolaciju”, naveli su iz policije.

Protiv njih su podnijete krivične prijave zbog sumnje da su počinilikrivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
N.M. je predsjednik Pokreta za promjene.

RTCG

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite