12.2 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Predśednik Crne Gore čestitao 100. rođendan Staniću

Predśednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je jubilarni 100. rođendan velikanu crnogorskog slikarstva Voju Staniću i poželio mu dobro zdravlje i svaku ličnu sreću.

„Vaš impresivan stvaralački opus predstavlja trajnu vrijednost crnogorske kulture i njenu neraskidivu sponu sa najvećim dometima evropske likovne umjetnosti. Uvjeren sam da će kulturne i obrazovne institucije u Crnoj Gori u narednom periodu još studioznije i ozbiljnije nastaviti sa izučavanjem i promocijom Vaših djela sa kojima se ponosi cijela Crna Gora”, naveo je Milatović.

Prema njegovim riječima ovaj značajan jubilej – obilježavanje jednog vijeka od Stanićevog rođenja – ujedno je i prilika da se pored njegovih profesionalnih dostignuća koja su prostavila Crnu Goru izvan njenih granica, prisjetimo i Stanićeve nepokolebljive moralne dosljednosti kojom je osvjetlao obraz cijele zemlje kada je to bilo najpotrebnije.

“Crna Gora pamti i cijeni Vaše učešće u antifašističkoj borbi u Drugom svjetskom ratu, kao i Vaš antiratni angažman tokom devedesetih godina prošlog vijeka. Besprekorna biografija, autentičan stvaralački izraz i otmenost karaktera učinili su Vas ne samo bardom crnogorskog slikarstva, već i jednom od najznačajnijih ličnosti našeg vremena. Primite, gospodine Staniću, izraze moje naklonosti i osobitog uvažavanja“, stoji u čestitci Predśednika države”, zaključio je Milatović.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite