27.8 C
Podgorica
Četvrtak, 25 Jula, 2024
spot_img

Predśednik CG u pośeti Austriji

Predśednik Jakov Milatović boravi u trodnevnoj posjeti Austriji, gdje će sa austrijskim zvaničnicima razgovarati o evropskim integracijama Crne Gore na poziv predśednika Austrije Aleksandera Van der Belena.

Iz Kabineta Milatovića ističu da je to prva zvanična pośeta predśednika Crne Gore Austriji, od obnove nezavisnosti.

Milatović će imati niz susreta sa visokim austrijskim zvaničnicima sa kojima će razgovarati na temu evropskih integracija Crne Gore, jačanja međudržavne saradnje, daljeg unapređenja bilateralnih odnosa dvije države i ekonomskih i kulturnih veza, a razmotriće i pitanja od regionalnog i međunarodnog značaja”, kaže se u saopštenju.

Milatović će se, kako je najavljeno, sastati i sa šefom austrijske diplomatije Aleksanderom Šalenbergom, a predviđeno je i da na Bečkoj diplomatskoj akademiji govori o procesu evropskih integracija.

On će biti gost renomiranog Industrijskog udruženja, gdje će sa rukovodstvom te organizacije i izvršnim direktorima istaknutih austrijskih kompanija razgovarati o jačanju ekonomskih veza i saradnje Crne Gore i Austrije.

Milatović će, sa suprugom Milenom Milatović, biti i počasni gost Van der Belena na Bečkom operskom balu, najznačajnijem kulturnom događaju u Austriji, koji okuplja veliki broj istaknutih predstavnika političkog, poslovnog, društvenog i kulturnog života iz Austrije i inostranstva”, kaže se u saopštenju.

Navodi se i da Milatović odlaskom u Austriju, koja je prepoznata kao zagovornik evropske perspektive Crne Gore i ostalih država Zapadnog Balkana, nastavlja niz pośeta prijestonicama Evropske unije u cilju ubrzanja evropskog puta.

POLITIKAPredśednik CG u pośeti Austriji
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite