10.9 C
Podgorica
Petak, 1 Marta, 2024
spot_img

Predata Svetosavska srpska lista u Bijelom Polju – “Za grad Miroslavljevog jevanđelja”

Danas je Opštinskoj izbornoj komisiji u Bijelom Polju predata Svetosavska srpska lista “Za grad Miroslavljevog jevanđelja”, koja će samostalno nastupiti na lokalnim izborima 23. oktobra.

Na listi je 37 kandidata, među kojima značajno mjesto zauzimaju dame i ne toliko poznati, ali ljudi koji su spremni da daju puni doprinos u borbi za bolje Bijelo Polje i izlazak iz trenutne sumorne ekonomske situacije. Velika pažnja biće posvećena nacionalnom programu, ali ne na štetu drugih, već daljem razvijanju tradicionalno dobrih odnosa bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost.

Oni izražavaju žaljenje što nije došlo do objedinjenja opozicionih političkih subjekata u gradu, naglasivši da su lični animoziteti i ovog puta i pored njihove ispružene ruke preovladali, te da će odgovornost snositi oni od kojih nijesu tražili ništa već davali im bezuslovnu podršku, što im je obaveza da obavijeste javnost i da građani znaju ko su krivci ako ne dođe do smjene lokalne vlasti.

Svetosavska srpska lista
Svetosavska srpska lista

Nosilac liste je ekonomista Svetislav Sveto Perišić, koordinator bjelopoljske inspekcije za saobraćaj i opštinske puteve. Na listi je i dugodišnji pravnik u Sekretarijatu za inspekcijske poslove Milutin Femić, inženjerka metalurgije i komunalna inspektorka Božana Nedović, ekonomista Bojan Miladinović, savjetnik u Turističkoj organizaciji Bijelog Polja Uglješa Veličković, preduzetnik Pavle Popović, menadžer Ranko Raco Rovčanin, pravnik Balša Drobnjak, student Igor Rmandić, vrijedni Vranešani Mlađen Mlađo Kuveljić i Ranko Joksimović, domaćin Milija Kosović, autoprevoznici Miško Smolović i Todor Bošković, te brojni poljoprivrednici, radnici i penzioneri.

Očekuju podršku političkih grupacija koje nijesu predale listu, a kao svog partnera ne vide DPS, koji je protiv osnovnih pravoslavnih vrijednosti. Listu su u prostorije OIK Bijelo Polje donijeli sinovi njenog nosioca, a zdravicu održao narodni guslar Rajko Bošković.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite