19.6 C
Podgorica
Subota, 18 Maja, 2024
spot_img

“Poštujte mjere, da ne uvodimo vanredno stanje”

Ministar odbrane Predrag Bošković saopštio je, gostujući Jutarnjem programu na TVCG, da je situacija u karantinima širom Crne Gore mirna. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira, ali jeste, kako kaže, nepoštovanja nekih mjera. On je istakao da još ne razmišljaju o uvođenju vanrednog stanja, dodajući da će to zavisiti od ponašanja građana i toga koliko oni poštuju mjere.

“Mnogi su u karantinima situaciju shvatili kao socijalno zbližavanje, a ne kao držanje fizičke distance. Međutim nepoštovanje mjera neće dozvoliti vojska. S obzirom na to da se iz dana u dan situacija minjenja, sinoć su otvorena dva nova karantina jedan hotel u Herceg Novom i prostorije Crvenog Krsta u Sutomoru,” naveo je Bošković.

On kaže da je čitava vojska  na raspolaganju državi i narodu u slučaju bilo kakve vanredne potrebe.

“Vojska ima svoje kapacitete koje je i čuvala i obnavljala”.

Oko 100 vojnika angažovano je širom Crne Gore, naveo je on.

Istakao je i da je oko 63 vojnika raspoređeno širom svijeta i da su odličnog zdravstvenog stanja.

Bošković je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da je posebno važna disciplina građana.

“Što bude disciplina veća mi nećemo morati da sprovodimo rigorozne mjere, istakao je on. Pojedinci ne doživljavaju očigledno sve ovo kao jednu ekstremno tešku i opasnu situaciju, zato smo imali ljude koji su se pričestili sa istom kašičicom. To bi mogao biti vrlo brzo šienje zaraze,” jasan je Bošković.

“Do sada velika većina građana poštuje preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela. Nije ovo pitanje Vlade i državnih organa samo već i građana prije svega. Svi smo zajedno tu da se izborimo sa ovom situacijom. Nijesmo razmišljali o uvođenju vanrednog stanja, pod uslovom da se svi pridržavaju mjera,” zaključio je Bošković.

RTCG
Posljednje vijesti
Ne propustite