19.9 C
Podgorica
Subota, 13 Aprila, 2024
spot_img

Poslanicima DF-a četiri mjeseca kućnog pritvora zbog incidenta iz 2017.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević kazao je da je Viši sud potvrdio presudu Osnovnog suda poslanicima tog političkog bloka zbog incidenta koji se dogodio u februaru 2017. godine kada su verbalno napali i fizički nasrtali na poslanike Demokratske partije socijalista u holu Skupštine Crne Gore. On je saopštio da im je izrečena presuda od četiri mjeseca kučnog pritvora.

– Ovim je u potpunosti potvrđena presuda predsjednice Osnovnog suda Željke Jovović, vrlo bliske prijateljice predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, koja je presuđujući poslanicima DF-a u stvari avansovala i napredovala u karijeri. Možda je i prirodno da jedna Srpskinja iz Foče sa prezimenom Čančar dokaže se u novom dukljanskom privatnom provizorijumu u obračunu sa najjačim opozicionim savezom – kazao je Knežević u video poruci.

On je istakao da je presuda poslata dan nakon što su lideri DF-a dostavili, kako je rekao, krunski dokaz koji je stigao iz Višeg javnog tužilaštva Srbije u Specijalno državno tužilaštvo, a koji navodno ruši presudu za državni udar.

– Za kaznu sam ekspresno presuđen na četiri mjeseca kućnog pritvora sa mogućnošću ukupno šest sati izlaska za to vrijeme. Ako bi željeli da ironišemo, ispada da je ova presuda pala u pravi trenutak jer se cijela Crna Gora nalazi u svojevrsnom karantinu, jedino što Vlada ne želi da uvede vanredno stanje – istakao je Knežević.

POBJEDA.ME

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite