8.9 C
Podgorica
Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img

Poruka Amfilohiju: Vlada se bira na izborima, a ne na litijama

Vlada se bira na demokratskim izborima, a ne na litijama, poručeno je mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju koji je sinoć izjavio da Vladu Crne Gore treba srušiti ukoliko ne povuče Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

“Nijedna Vlada se nije birala, niti će biti rušena na litijama, bilo kojim povodom”, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

“Ustavom je to zabranjeno, a djelovanje crkve odvojeno od države, pa će i Vlada i svi državni organi odlučno stojati na poziciji odbrane Ustava i zakona, i na njima zasnovanog poretka. Nijedan zakon pa makar ne bio ni odličan ni vrlo dobar – ne uvodi bezakonje nego red i poredak u nekoj oblasti društvenog života”, navodi se u reagovanju Vlade.

Stoga još jednom podsjećaju i građane, i vjernike, i sveštenstvo – da upravo riječ Božija zapovijeda da se vjernik moli za vlast u onom mjestu gdje živi da bi zbog opšteg dobra i njemu bilo dobro.

“Po pravoslavnom učenju – ko se protivi zakonu, protivi se i Božjem poretku. Na kraju, žalimo što i ovom izjavom Mitropolit još jednom pokazuje da se ne drži Ustava, već neodržive pozicije da je crkva iznad Države iako je Crna Gora demokratska i sekularna država. A za očekivati je da bude vjerski poglavar kojeg upravo ova Vlada drži za svog legitimnog sagovornika”, poručuju iz Vlade.

Iz Vlade ističu da ostaju posvećeni dijalogu s Mitropolijom crnogorsko-primorskom u cilju punog razumijevanja Zakona, njegove bolje implementacije i stvaranja uslova za potpisivanje temeljnog ugovora.

“Najmanje toliko očekujemo i od mitropolita Amfilohija”, zakjučuje se u Vladinom reagovanju.

cdm.me

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite