11.2 C
Podgorica
Utorak, 23 Aprila, 2024
spot_img

Popović objavila spisak rukometašica za duele sa Turskom i Bugarskom

Selektorka ženske rukometne reprezentacije Bojana Popović objavila je danas spisak igračica za duele sa Turskom i Bugarskom, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će u novembru i decembru biti odigrano u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Popović računa na 21 rukometašicu. Pozvanu su:

Golmanke – Marina Rajčić, Armel Atingre i Anastasija Babović;

Krila – Ivona Pavićević, Dijana Mugoša, Anastasija Marsenić, Nina Bulatović i Nađa Kadović;

Bekovi – Itana Grbić, Matea Pletikosić, Jelena Despotović, Tanja Ivanović, Jelena Vukčević, Nada Ćorović, Ilda Kepić, Đurđina Malović i Nikolina Marković;

Pivoti – Tatjana Brnović, Nikolina Vukčević, Bobana Klikovac i Andrijana Popović.

Izabranice selektorke Bojane Popović okupiće se u ponedjeljak, a u srijedu u Rizeu i nedjelju u Podgorici očekuju ih dueli protiv Turske, odnosno Bugarske.

Ti dueli su uvertira za najveći izazov – kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji ih očekuje od 11. do 14. aprila u njemačkom Ulmu.

Sa dvije pobjede protiv Srbije, crnogorska reprezentacija praktično je osigurala prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi, pa će duele protiv Turske i Bugarske, pokušati da iskoristi za uigravanje za veliki izazov u Ulmu, gdje će domaćin Njemačka, Slovenija i Paragvaj, biti rivali u borbi za dvije pozicije koje vode na Olimpijske igre u Parizu.

U odnosu na posljednju EHF sedmicu i duele protiv Srbije u martu, selektorka Bojana Popović ne može da računa na pivota Ivanu Godeč koja je povrijeđena, a na spisku je ponovo povremena reprezentativka Nikolina Vukčević.

U nacionalni tim nakon oporavka od povrede vraća se Andrijana Popović.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite