16.9 C
Podgorica
Subota, 18 Maja, 2024
spot_img

Policija će sprovoditi mjere bez izuzetka

Najveći broj građana u Crnoj Gori poštuje mjere o samoizolaciji, ali nažalost ima i onih koji se o te mjere ogluše, saopštio je pomoćnik direktora Uprave policije Nikola Janjušević za TVCG. On ističe da se neki građani u situaciji pandemije, ponašaju, neozbiljno. Naveo je da će policija sprovoditi, bez izuzetka, mjere i naredbe u cilju zaštite građana Crne Gore.

“U posljednjih nekoliko dana imali smo sedam objekata koji su radili uprkos zabrani. Ti su objekti zatvoreni i podnijeli smo krivične prijave ptotiv osoba koje nijesu ispoštovale naredbu”, istakao je on.

Crnogorska granična policija je takođe bila na prvoj liniji odbrane, i sa kolegama iz Zdravstveno sanitarne inspekcije završavali smo sve obaveze.

On je istakao da neće zapostaviti redovne aktivnosti, ali će beskompromisno ispoštovati svaku naredbu Vlade, Ministarstva zdravlja.

“Nadležna zdravstveno sanitarna inspekcija donosi rješenje o samoizolaciji od 14 dana. Uprava policije će davati naredbe i kontrolisati naše građane i stalne državljane koji su dobili rješenje o samoizolaciji, ali i kažnjavati sve koji je poštuju mjere,” istakao je on.

Dodao je da su i ponosni jer su uspjeli da sačuvaju mir i tokom prethodnih mjeseci okupljanja vjernika.

On je apelovao na građane Crne Gore da ostanu doma, jer su životi i zdravlje  na prvom mjestu.

rtcg.me

Posljednje vijesti
Ne propustite