29.8 C
Podgorica
Srijeda, 12 Juna, 2024
spot_img

Pokrenut postupak protiv učiteljice u Baru, djeci zadala da crtaju trobojke

Protiv učiteljice iz Osnovne škole Jugoslavija u Baru Rade Višnjić ta obrazovna institucija pokrenula je disciplinski postupak jer je učenicima zadala da crtaju trobojku na času, prenosi CdM.

Fotografija je juče objavljena na Fejsbuku, a na njoj se vide učenici koji u rukama drže nacrtane trobojke. Da je pokrenut disciplinski postupak protiv Višnjićeve u izjavi za CdM potvrdila je direktorica OŠ Jugoslavija Biljana Vukmanović.

“U vezi sa ovim slučajem odmah su po saznanju preduzete mjere iz nadležnosti direktora i pokrenut je disciplinski postupak. Naša škola nije mjesto u kome će se demonstrirati otvoreno ili prikriveno političko djelovanje, već bezbjedno i prijatno mjesto za sve đake”, kazala je CdM-u direktorica škole Biljana Vukmanović.

Prema njenim riječima svi zaposleni u nastavi u obavezi su profesionalno da rade svoj posao u interesu učenika, a u skladu sa zakonskim odredbama, podzakonskim aktima i predmetnim planom i programom, što je njihov zadatak i prioritet, kao i zaštita djece od svakog oblika nedozvoljenih i neprimjerenih pojedinačnih uticaja.

“Nastavljamo svoj timski rad u duhu zajedništva i podrške učenicima u svim segmentima djelovanja škole. Nećemo dozvolizi da izolovani slučaj baci sjenku na dosadašnje ali i buduće pregalaštvo kolektiva OŠ Jugoslavija kako bi se učenicima obezbijedili uslovi za kvalitetan i ugodan boravak u školi”, zaključila je u izjavi za CdM Vukmanović.

Da je ovo tužna slika naše stvarnosti smatraju barskom Odboru Liberalne partije.

“U školskim klupama je neko djetinjstvo žrtvovao na oltar svojeg patološkog nacionalizma i mržnje, politički instrumentalizijući djecu kao sitan kusur u aktuelnim raspravama. Nekada se ovo zvalo prosvjeta, a danas je ovo mračnjaštvo. I svaki prosvijećen, razuman,čovjek ima obavezu da digne glas protiv ovoga i kaže dosta je. Kako je jednom davno, kada je ovakva politika vodila djecu na ratišta, izjavila poslanica Liberalnog saveza Stanka Vučinić, baš iz Bara- djecu vam ne damo. Bar je uvijek bio grad bratstva, sloge i ljubavi a ne nikada podjela i nacionalizma”, poručuju iz barskog LP-a u izjavi za CdM.

Da ovo nije usamljen slučaj zloupotrebe učenika potvrđuje i primjer iz Berana.

Naime, učenici Srednje stručne škole u Beranama, danas neće biti na časovima, a sve zbog aktuelnih dešavnja oko Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Na flajerima koji su oblijepljeni širom grada, ali i objavljeni na društvenoj mreži Fejsbuk, građani se pozivaju da im se pridruže na okupljanju protiv Zakona, i to u 8.45 časova ispred pomenute škole.

DRUŠTVOPokrenut postupak protiv učiteljice u Baru, djeci zadala da crtaju trobojke
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

KIC ZETA: Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali edukativnoj radionici

Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali su edukativnoj radionici pod nazivom “Reciklaža nije gnjavaža”. Predavači Maja Stojanović i Milica Šanović upoznale su djecu sa osnovnim...

Šimun: Izgradnjom nove bolnice ispisujemo modernu istoriju zdravstva u Pljevljima

Raspisan je tender za izradu tehničke dokumentacije, kao i za izvođenje radova na izgradnji nove Opšte bolnice u Pljevljima po principu ,,projektuj i izgradi”....

Bratić: Smjene 140 direktora obrazovnih ustanova bile zakonite

Kritike na račun mog rada u 42. Vladi Crne Gore dolaze od nevladinih organizacija koje su smještene u zgradi BEMAX-a, a za kupovinu ili...

Neradni dani povodom Kurban Bajrama 16,17. i 18. jun

Povodom predstojećeg vjerskog praznika – Kurban Bajrama, za zaposlene islamske vjeroispovjesti neradni dani su 16, 17. i 18. jun, saopšteno je iz Ministarstva rada...
Ne propustite