14.7 C
Podgorica
Subota, 24 Februara, 2024
spot_img

Podgoričanin platio nepostojeći stan 33.000 eura

Podgorička policija podnijela je krivičnu prijavu protiv S.K. (34) iz Peći koji se sumnjiči da je zloupotrijebio službeni položaj prisvojivši 12.647 eura privrednog društva iz Rožaja. Pored toga krivična prijava je podnijeta i protiv podgoričanina Ž.J. (45)zbog sumnje da je prodao nepostojeći stan i prevario sugrađanina za 33 hiljada eura.

Policija je u Podgorici podnijela krivičnu prijavu protiv S.K. (34) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

“Prikupljeni su dokazi koji ukazuju na sumnju da je S.K. počinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je u periodu od 1. maja do 16. oktobra 2019. godine, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prisvojio novac koji mu je povjeren na radu u maloprodajnom objektu u Podgorici jednog privrednog društva iz Rožaja”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sumnja se da je S.K. protivpravno prisvojio novac i tako nanio štetu ovom privrednom društvu u ukupnom iznosu od 12.647 eura.

Osim toga, policija u Podgorici podnijela je krivičnu prijavu protiv Ž.J. (45) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo prevara.

“On je, kako se sumnja, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, doveo u zabludu M.K. iz Podgorice lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica. Ž.J. je sa M.K., kako se sumnja, zaključio kuporodajni ugovor za izvjesnu stambenu jedinicu u Podgorici koja zapravo nije postojala, te je na taj način održao u zabludi M.K. i oštetio ga za iznos od 33.000 eura”, navodi se u saopštenju.

RTCG

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite