19.8 C
Podgorica
Srijeda, 28 Februara, 2024
spot_img

Počinje SP: “Ajkule” na startu imaju veoma važan meč sa SAD

Crnogorski vaterpolisti započinju svoje učešće na Svjetskom prvenstvu u Dohi u poneđeljak, s jasnim ciljem postizanja plasmana na Olimpijske igre, za što bi bilo dovoljno da dostignu četvrtfinale SP.

U grupi s Sjedinjenim Američkim Državama, Srbijom i Japanom, Crnogorci će se suočiti s “jenkijima” u prvoj utakmici, zakazanoj za ponedjeljak od 15:30 po lokalnom vremenu.

Glavni fokus nam je postizanje plasmana na Olimpijske igre. Iako imamo jaku konkurenciju u našoj grupi, vjerujemo u naš kvalitet i ciljamo nastavak našeg uspjeha na OI“, izjavio je centar Vladan Spaić.

On takođe naglašava da Amerikanci zahtevaju poštovanje, budući da su se značajno unapredili u posljednjim godinama, vođeni selektorom Dejanom Udovičićem.

Stefan Vidović dodaje da su Amerikanci izuzetna ekipa, predvođena Halokom, koji se smatra najboljim centrom na svijetu u ovom trenutku. Iako bi bilo najbolje da ostvare pobjedu u prvoj utakmici, svjestan je da će biti izuzetno teško, s obzirom na kvalitet rivala.

Vaterpolisti Crne Gore su u dobroj formi, koristeći vrijeme između Evropskog prvenstva i Svjetskog prvenstva na optimalan način. Njihov fokus je jasan – obezbijediti plasman na Olimpijske igre.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite