11 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

Počeo 74. Sanremo – Ibra uz pjesmu Lepe Brene dočekan ovacijama

Zvanično je počeo 74. Festival italijanske muzike u Sanremu. Na iznenađenje publike na binu je izašao fudbaler Zlatan Ibrahimović koji je uz pjesmu “Luda za tobom” Lepe Brene dočekan ovacijama publike.

Muzičke numere izvelo  30 pjevača, a najveći aplauz dobila je Fjorela Manoja, jedna od najpoznatijih italijanskih pjevačica. Pored Amadeusa, program prve večeri vodio je  Marko Mengoni, prošlogodišnji pobjednik na Festivalu. Pjesmu koju je predstavio na Evroviziji publika je pjevala zajedno sa njim uz upaljena svijetla na mobilnim telefonima.

Amadeusa su nekoliko puta prekidale melodije koje podsjećaju na “balkansku muziku”. Posle tri pjesme, od ukupno 30, koje će biti izvedene na prvoj večeri 74. festivala Sanremo, Amadeus je zamolio direktora orkestra da mu objasni o čemu se radi.

Na iznenađenje publike na binu je izašao fudbaler Zlatan Ibrahimović koji je uz pjesmu “Luda za tobom” Lepe Brene dočekan ovacijama publike u teatru Ariston.

Na svoj standardni način šalio se sa Amadeusom, kome je ovo posljednji put da vodi festival, pet puta bio je umjetnički direktor.

Ibrahimović je istakao da je poslušao svoje tijelo, pa je prestao da igra fudbal, kao i da bi i Amadeus, koji ima 61. godinu mogao da slijedi njegov primjer.

Ibrahimović je takođe dodao da će ga posmatrati tokom večeri iz prvog reda u kome sjedi sa suprugom.

Ovog puta na festivalu nastupailo 30 izvođača, što je najveći broj do sada. Finalno veče je u subotu.

IZVORrts
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite