37.9 C
Podgorica
Petak, 21 Juna, 2024
spot_img

Počele aktivnosti za povratak državljana iz inostranstva

Počeo je da djeluje Operativni štab za sprovođenje aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana iz inostranstva, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Aktivnosti u vezi sa povratkom državljana odvijaju se u skladu sa sveobuhvatnim zdravstveno-bezbjednosnim mjerama Vlade Crne Gore.

Operativni štab se bavi konkretnim zahtjevima povratka naših državljana. Sačiniće odgovarajuće evidencije crnogorskih državljana u inostranstvu, a koji planiraju povratak u domovinu i postupiti po svakom pojedinačnom zahtjevu koji se dostavi crnogorskim institucijama. Biće izvršene neophodne provjere i predložiti mjere koje imaju za cilj konkretizaciju aktivnosti za njihov dolazak u Crnu Goru.

“Crnogorski građani se mogu obratiti zahtjevom za povratak svakog dana od 8 do 20 sati, na brojeve telefona +382 20/ 234 111 i 234 222”, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na prvoj sjednici Operativnog štaba, koji je formiran nakon jučerašnjeg sastanka premijera Duška Markovića sa ministrima vanjskih i unutrašnjih poslova, saobraćaja i pomorstva, i predstavnicima institucija koje će imati konkretna zaduženja po ovom pitanju.

Aktivnosti u vezi sa povratkom crnogorskih državljana iz inostranstva odvijaju se u skladu sa sveobuhvatnim zdravstveno-bezbjednosnim mjerama Vlade Crne Gore.

“Rukovodilac Operativnog štaba je Dragan Pejanović, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a članovi su predstavnici Ministarstva ekonomije, Ministarstva saobraćaja i pomorstva, Ministarstva vanjskih poslova, Instituta za javno zdravlje, Montenegro airlines-a, Aerodroma Crne Gore, Uprave policije i Vojske Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Ministar je naglasio da samo zajedničkim djelovanjem svih nadležnih institucija štitimo javno zdravlje i sigurnost naših građana.

„Za Crnu Goru zdravlje građana je na prvom mjestu. Svi resursi su stavljeni u funkciju ostvarivanja ovog cilja. O svim aktivnostima ćemo pravovremeno informisati građane kojima zahvaljujem na odgovornom ponašanju i pridržavanju mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti. Samo ako smo odgovorni, ako djelujemo udruženim snagama, možemo adekvatno odgovoriti ovom izazovu“, zaključio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

RTCG

DRUŠTVOPočele aktivnosti za povratak državljana iz inostranstva
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Šimun: Pregovaramo, pacijenti će moći da obave transplantacije; Stanojević: Puni smo optimizma

Pacijenti koji čekaju transplantaciju planirali su jutros protest ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su odustali od njega nakon što ih je ministar zdravlja...

Počinje ljeto: Sjutra će dan trajati 15 sati i 35 minuta

Sjutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta. Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i...

Međunarodni kraft festival 21. i 22. u Budvi: Susret crnogorskih i evropskih proizvođača

Međunarodni „Craft Sea Fest“ biće održan 21. i 22. juna u Budvi, u coworking space-u „ITBranchHouse“ u Tre Canne. Na ovom festivalu proizvode će...

NAGRADA ZA LJUDSKA PRAVA I DRUŠTVENI AKTIVIZAM “RIFAT RASTODER“

Piše: Božidar PROROČIĆ, književnik i publicista Savremena Crna Gora suočava se sa izazovima u razvijanju kulture sjećanja, često zaboravljajući na doprinos onih čija je kulturološka,...
Ne propustite