17.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 27 Maja, 2024
spot_img

Pet članova NSD Budva napustilo partiju: Mandiću važnije bilo da zadrži fotelju predsjednika skupštine i da uđe u Vladu nego da stane iza svog prijatelja Mila Božovića

Odbornici Privremenog odbora Nove srpske demokratija (NSD) Budva zvanično su napustili tu partiju i podnijeli ostavke na članstvo u tom partijskom tijelu, a podršku su dali listi „Budva naš grad“ koju predvodi predsjednik Skupštine opštine Budva Nikola Jovanović.

Odbornici Aleksandar Božović, Milica Radonić, Milijana Đukić, Marijana Božović i Milena Perović saopštili su da više ne žele da imaju bilo kakvu vezu sa strankom i rukovodstvom na čelu sa Andrijom Mandićem.

Kako su naveli u saopštenju, Mandić je instalirao „privremeni“ odbor po staljinističkom modelu i predao sudbinu stranke u ruke Mladenu Mikijelju i Nemanji Kuljači “koji su po njegovom diktatu iz Podgorice srušili vlast u Budvi”.

“Od trenutka pritvaranja našeg predsjednika Mila Božovića svjedočimo fatalnom pokušaju da se Budva stavi pod šapu centrale i da se vlast povjeri sumnjivim tipovima kako bi se ostvarivao lični interes”, kazali su oni.

Oni su, navode u saopštenju, u politiku ušli čistog obraza i ruku i tako ćemo i ostati.

“Naš grad je još jednom postao talac trgovine na centralnom nivou jer je Andriji Mandiću važnije bilo da zadrži fotelju predsjednika skupštine i da uđe u Vladu nego da stane iza svog prijatelja Mila Božovića. Posebno je degutantno to što je isti, na godišnjicu pritvaranja predsjednika opštine, došao u Budvu i održao sjednicu Izvršnog odbora a da Mila Božovića nije pomenuo kao da nije ni živ. Čak se nije udostoji da mu ime spomene na Kongresu koji je organizovao po modelu Kim Džong Una niti da pozove nekoga od članova njegove porodice da prisustvuju, iako su jedni od osnivača stranke. Da je za njega Budva bila samo plijen vidjelo se po ćutnji onda kada je Vlada koju on drži na staklenim nogama atakovala na lokalni parlament i kada je htjela da nas raspusti i uvede odbor povjerenika. Ta ćutnja je rekla sve i svima je sve jasno”, istakli su oni u saopštenju.

Dodaju da nijesu dozvoli uvođenje prinudne uprave i instaliranje privremene vlasti po volji Andrije Mandića i Milojka Spajića i odborničke mandate su vratili građanima jer, kako kažu, samo njima služe.

“Nema tih funkcija sa kojima su mogli da nas korumpiraju niti da nas privole da budemo poslušnici nečijih ličnih interesa”, kazali su oni.

Zbog toga su, stoji u saopštenju, odlučili da pristupe izbornoj listi „Budva naš grad“ čiji je nosilac Nikola Jovanović, predsjednik Skupštine opštine Budva.

“To je jedini ispravni, časni i pošteni način zastupanja interesa naših građana”, kazali su oni.

Lišeni svih partijskih stega i centralističkih interesa, kao slobodni pojedinci, svoje djelovanje nastavljamo sa, ističu oni, istim onim ljudima sa kojima smo izvojevali važne pobjede u Budvu i pokrenuli talas promjena širom Crne Gore zaključno sa 30-tim avgustom.

“Pozivamo sve slobodnomisleće građane Budve, koji žele odgovornu i poštenu vlast koja ne dijeli svoje građane i radi u opštem interesu, da nas podrže i da budemo zajedno u možda do sada i najvažnijoj borbi za Budvu, za naš grad” zaključili su oni u saopštenju.

POLITIKAPet članova NSD Budva napustilo partiju: Mandiću važnije bilo da zadrži...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Užas u Tivtu: Pas vezan tegom i bačen u more, spašen zahvaljujući brzoj reakciji građana

Danas je na Župi kod Tivta otkrivena šokantna scena koja je izazvala uznemirenost među građanima. Jedan pas je pronađen vezan za teg od 20...

Opština Zeta raspisala konkurs za izradu grba

Na osnovu Odluke o imenovanju predsjednika i članova Komisije za pripremu predloga simbola Opštine Zeta, Komisija za pripremu predloga simbola Opštine Zeta, dana 24....

Zeković: Crna Gora je jedna jedina – majka

Poznati kantautor, pjesnik i kompozitor Momčilo Zeković Zeko gostujući u emisiji “Na kraju dana” govorio je o atmosferi 21. maja na Cetinju i opisao...

Etički odbor UCG pokrenuo postupak nakon vulgarnih komentara u televizijskoj emisiji, najstroža kazna – javna osuda u Biltenu

Etički odbor Univerziteta Crne Gore pokrenuo je postupak u kojem će se istražiti ponašanje profesora Filozofskog fakulteta Aleksandra Stamatovića, koji je u emisiji na...
Ne propustite