14.9 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img

PES: Milatovića program “Evropa Sad” doveo na poziciju, a sad se udružio sa onima koji povećanje plata najviše osporavaju

Kampanja koju predsjednik države nastavlja da vodi protiv izvorne ideje svoje nekadašnje partije vidljivija je svakog dana, poručuju iz Pokreta Evropa sad (PES) u reagovanju na navode predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića.

Reakcija iz PES uslijedila je nakon što je Milatović ranije ocijenio da je “upitan ekonomski razvoj koji nosi samo povećanje zarada”.

“Nekadašnji zamjenik predsjednika PES-a se sada udružio sa Nebojšom Medojevićem, koji je najviše kritikovao program Evropa Sad 1 i sa Dritanom Abazovićem koji najviše osporava program Evropa Sad 2″, naveli su iz PES u reagovanju.

Dok nije postao predsjednik, prema njihovim riječima, nekadašnji funkcioner PES-a je imao potpuno drugačije mišljenje.

“Zbog toga je čak bio optuživan od sadašnjeg saveznika iz PzP-a da je švercovao cigarete zajedno sa tadašnjim partijskim kolegom i sadašnjim premijerom. Nekadašnji funkcioner PES-a Milatović je takođe iznosio grube optužbe na račun novog saveznika Dritana Abazovića, zbog rušenja 42. Vlade sa DPS-om odmah nakon uvećanja plata, te kasnijeg zajedničkog neustavnog djelovanja URA-e, takođe zajedno sa DPS-om”, dodaju iz Pokreta.

Kada je postao predsjednik, Milatović je, smatraju oni, oštricu kritika usmjerio isključivo na formalno svoju partiju i 44. Vladu, čak i zbog imenovanja Predraga Drecuna koga je, kažu, uključio u svoju kampanju i sa kojim je zajedno proslavljao izborne pobjede.

“Aktuelno osporavanje ekonomskog razvoja, zbog izvjesnog povećanja plata govori da se nekadašnji funkciner PES-a potpuno distancirao i od ideje koja ga je dovela na poziciju predsjednika države. Građani Crne Gore će osim boljeg životnog standarda, svjedočiti brzom i održivom ekonomskom razvoju, zasnovanom i na širokom infrastrukturnom umrežavanju i veoma značajnim investicijama, što će doprinijeti otvaranju brojnih radnih mjesta. Predsjedniku države koji se predstavljao kao nestranačka ličnost, želimo uspješnu saradnju i puno sreće nakon sklapanja memoranduma o zajedničkoj saradnji sa URA-om i PZP-om”, zaključuju iz PES.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite