17.7 C
Podgorica
Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img

PES: Manji dio odbornika i nekoliko članova ne čine odbor koji je imao preko 150 članova

Nakon što je zamjenik predsjednika PES-a, a istovremeno i predsjednik Odbora Glavnog grada, podnio ostavku i na funkciju čelnika odbora, koji se nije sastao više od godinu dana, IO PES-a je donio jednoglasnu odluku da se nefunkcionalni odbor raspusti, zbog kršenja Statuta i novih okolnosti, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad.

“Odbornici PES-a su obaviješteni da je gradski odbor raspušten zbog ostavke zamjenika predsjednika PES-a na sve funkcije u PES-u, uključujući i onu na lokalnom nivou, koji je imao samo osnivačku sjednicu krajem januara prošle godine. 

Nažalost, iako je Statutom imao obavezu da saziva odbor svaka dva mjeseca, bivši predsjednik odbora i sadašnji predsjednik države nije odavno pokazivao interesovanje za funkcionalnost, koliko za opstrukcije u matičnoj partiji. U međuvremenu, određeni su koordinatori za sastavljanje novog gradskog odbora koji će biti konstituisan u najkraćem mogućem roku, a koji će činiti i veliki broj članova prethodnog nefunkcionalnog odbora”, navode u saopštenju.

Manji dio odbornika i nekoliko članova odbora, kažu, ne predstavlja ni približno većinu u odboru, koji je brojao više od 150 članova. 

“PES će ostati kompaktna i najjača politička partija u Crnoj Gori i nakon pokušaja da se kroz neuspjelo urušavanje partije koja je dala ključni doprinos u demokratskim procesima u Crnoj Gori, u posljednjem trenutku izazove politička kriza i tako osujeti puna implementacija programa Evropa sad 2 i ubrzani proces pristupanja EU o čemu svjedoče brojne javne pohvale i priznanja koje je Vlada dobila od međunarodnih partnera za svojih prvih 100 dana”, zaključuju u saopštenju.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite