11.7 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img

Perović: Vladi nudimo internat Bogoslovije sa 50 ležajeva

Mitropolija crnogorsko-primorska spremna je da odmah ponudi zgradu internata Bogoslovije Sveti Petar Cetinjski na Cetinju na raspolaganje narodu i društvu u borbi protiv epidemije virusa korona ukoliko za tim ima potrebe, kazao je za Dan rektor cetinjske bogoslovije Gojko Perović.

On je naglasio da bi sva druga pitanja o eventualnoj saradnji morali rješavati u direktnoj komunikaciji Crkve i Vlade, ukoliko se za tim ukaže opravdana potreba.

“Ono što sigurno sad imamo na raspolaganju, što nam se čini funkcionalnim i što odmah možemo ponuditi, ukoliko za tim ima potrebe, to je zgrada internata Bogoslovije, koja se nalazi u gradskom jezgru Cetinja i blizu je bolnice Danilo Prvi”, rekao je Perović za Dan.

Objasnio je da zgrada internata ima smještajni kapacitet za 50 i više ljudi, a u njoj borave učenici kad škola radi.

“Što se tiče drugih tema vezanih za saradnju države i Crkve po ovom pitanju, Crkva nije kompetentna da procijeni na koji bi sve način mogla da pomogne državi i društvu, tako da bismo sva druga pitanja o eventualnoj saradnji mogli i morali da rješavamo u neposrednoj, internoj komunikaciji Crkve i Vlade, kad se, i ako se, za tim ukaže opravdana potreba”, kazao je Perović.

DAN

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite