31.7 C
Podgorica
Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img

Paketi se ne mogu podići jer nema ko da ih razvrsta; Pošta Crne Gore: Vjerujemo da će problem uskoro biti riješen

Korisnica usluga Pošte Crne Gore obratila se portalu CdM zbog nemogućnosti da podigne paket koji je iz inostranstva stigao u Podgoricu prije mjesec dana – 18. maja. Razlog tome, tvrdi građanka čije je ime poznato redakciji, jeste da pakete “nema ko da razvrsta”. Iz Pošte Crne Gore za CdM su saopštili da je situacija sa razvrstavanjem posljedica porasta broja paketa koji pristižu, izrazivši vjerovanje da će taj problem uskoro biti riješen.

“Dolazim već peti put i radnici u Pošti su jako neljubazni. Konstantno ponavljaju da nema ko da razvrsta pakete, a pritom su me i izbacili napolje kad sam zahtijevala pakete koje sam platila svojim novcem i sada ne mogu doći po njih. Paketi prođu cijeli kontinent, a kada su u vašem gradu ne možete do njih. Da ne pričam da su svi sajtovi digli cijene shipinga za Crnu Goru jer se paketi konstatno vraćaju zato što ih niko i ne isporučuje. Poštar da ih donese kući to možemo samo da sanjamo, velika sramota”, kazala je čitateljka portala CdM.

Pošta Crne Gore uputila je izvinjenje korisnicima njihovih usluga.

“Problem sporijeg razvrstavanja pošiljki koje pristižu iz inostranstva posljednjih mjesec dana biće, vjerujemo, uskoro riješen. Našim korisnicima upućujemo izvinjenje i zahvaljujemo na razumijevanju”, kazali su iz Pošte Crne Gore.

Objasnili su da je situacija sa sporim razvrstavanjem posljedica neočekivano velikog porasta broja paketa.

“Svakog dana Pošta Crne Gore samo za teritoriju Podgorice primi od 1500 do 2000 pošiljki iz inostranstva. Pošiljke su u velikom broju paketi čiji je sadržaj roba kupljena na internetu, što podrazumijeva i podnošenje na carinski pregled. Dosadašnji broj paketa koji je pristizao u Poštu Crne Gore iz inostranstva nije prelazio 500 pošiljki”, pojašnjavaju iz tog preduzeća.

Naglasili su da su potrebne promjene u organizaciji kako bi se riješili nastali problemi, i da tim Pošte već radi na tome.

“Novonastala situacija zahtijeva promjene u organizaciji, broju zaposlenih na poslovima razvrstavanja i dostave i bržu proceduru carinskog pregleda, na čemu naš tim i radi”, zaključili su za CdM iz Pošte Crne Gore.

DRUŠTVOPaketi se ne mogu podići jer nema ko da ih razvrsta; Pošta...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Da turisti vide đe dolaze /FOTO/

Grupa cetinjskih aktivista i patriota postavlia je državne zastave na novim lokacijama na putnom pravcu Cetinje - Budva. "Takođe će biti obnovljene zastave na putu...

Tragedija na rijeci Zeti: Utopila se jedna osoba

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele trenutno tragaju za tijelom stranog državljanina koji se utopio u rijeci Zeti kod Rogama, saopšteno je portalu RTCG iz...

Beranac dobio 20 dana zatvora za izazivanje udesa u alkoholisanom stanju

G.V. (42) iz Berana osuđen je na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 120 eura zbog izazivanja saobraćajne nezgode pod dejstvom alkohola, saopštio...

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...
Ne propustite