33.1 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Jula, 2024
spot_img

Otvoren Park energije u Ulici Ilije Plamenca

Gradonačelnik Glavnog grada-Podgorica dr Ivan Vuković, predsjednica UO Petrol Slovenija gospođa Nada Drobne Popović i direktor kompanije Petrol Crna Gora MNE, Jaka Hrastnik obišli su punionicu za električna vozila i zeleni kutak uređen u okviru projekta Mikro 020 u Ulici Ilije Plamenca na Zabjelu. Obilasku je prethodilo otvaranje novog prodajnog mjesta kompanije Petrol Crna Gora MNE na istoj lokaciji.

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković je u ime Glavnog grada čestitao kompaniji Petrol uspješnu realizaciju još jednog projekta u Podgorici. „Grad je veoma ponosan na činjenicu da kompanija kakva je Petrol, za koju smo čuli da je ne samo lider u regionu kada je proizvodnja i promet naftnih derivata u pitanju, nego i lider u pogledu inovativnosti, kao kompanija koja se sve više bavi zelenim tehnologijama, prepoznala Glavni grad kao partnera u ovom i brojnim drugim projektima. Zahvaljujući ovoj investiciji u Podgorici danas imamo 15-ak novh radnih mjesta i uređenu zelenu površinu koji smo dizajnirali u okviru našeg projekta Mikro 020, a projekat realizovali uz podršku kompanije Petrol. Što je jako važnuo, imamo i prvu super brzu punionicu za električne automobile, što je apsolutno na liniji onoga što je opredjeljenje Glavnog garada kada je u pitanju promovisanje novih i modernih tehnologija, a sve u interesu zaštite životne sredine“, istakao je gradonačelnik Vuković

„U Glavnom gradu ćete imati pouzdanog partnera i za naredne investicione poduhvate i nadam se da je otvaranje ovog objekta danas novi podstrek za nastavak naše uspješne saradnje“, zaključio je gradonačelnik.

„Okruženi partnerima sa kojima razvijamo partnerske odnose, a vođeni interesima lokalne zajednice, danas u saradnji sa Glavnim gradom otvaramo Park energije, kako bi naša misija živjela u svojoj punoći, da naša prodajna mjesta nijesu samo uslužne stanice, nego mjesta druženja i dobre životne energije“, istakao je direktor kompanije Petrol Crna Gora MNE, Jaka Hrastnik.

„Osim u oblasti maloprodaje, perspektivu razvoja kompanije u Crnoj Gori vidimo i u sektoru energetike i energetskih rješenja. S ponosom ističemo da u Crnoj Gori i regionu, poštujući najviše standarde u poslovanju, možemo bolje, drugačije, u saglasnosti s prirodom i možemo zajedno“, zaključio je direktor Jaka Hrastnik.

Podsjećamo, zeleni kutak u Ulici Ilije Plamenca na Zabjelu, koji će nositi naziv Park energije, jedna je od mikro lokacija uređenih u okviru projekta Mikro 020, na inicijativu kompanije PETROL Crna Gora MNE doo, zahvaljujući donaciji kompanije u vidu materijala i radova, kao i radovima gradskog preduzeća Zelenilo doo.

Zelenilo je zasadilo 27 stabala crnog bora i bijelog duda, 352 žbuna i 4.800 lukovica, a tepih travnjak je postavljen na 286 kvadratnih metara. Ugrađen je i hidro sistem za navodnjavanje, klupe i kante za otpatke. Prethodno, radilo se na raščišćavanju terena oko parcele, uklanjanju samoniklog rastinja, košenju, orezivanju drveća i nasipanju treseta.

Idejnim rješenjem, koje je preko Saveza arhitekata Crne Gore izradio Veljko Vulanović, zidovi u parku su predviđeni za oslikavanje muralima, što će se realizovati u nekoj od kasnijih faza projekta. Rješenjem je takođe predviđena i pozicija za postavljanje skulpture, odnosno umjetničke instalacije.

Kompanija Petrol realizacijom ovog projekta pridružila se grupi odgovornih kompanija koje zajedno sa nadležnim službama Glavnog grada doprinose oplemenjavanju, uređenju i revitalizaciji javnih zelenih površina u našem gradu.

DRUŠTVOOtvoren Park energije u Ulici Ilije Plamenca
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite