18.1 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Osumnjičen da je falsifikovao punomoćje AK Mataguži, odgovaraće krivično

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Sjever“ – Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju podnijeli krivičnu prijavu protiv Z.Š. (65) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave.

“On je, kako se sumnja, navedeno krivično djelo počinio na način što je, 5. januara 2022. godine u Bijelom Polju, na trećoj ponovljenoj skupštini saveza kooperativa Crne Gore, upotrijebio lažnu ili neistinitu ispravu kao pravo punomoćje kojim je bio ovlašćen da u ime AK Mataguži preduzme sve neophodne radnje na sjednicama saveza kooperative, a koje je navodno izadala v.d. direktorica”, navodi policija.

Na osnovu ove isprave utvrđen je kvorum na održanoj sjednici skupštine na kojoj je on učestvovao u izboru predsjednika saveza i razrešenju dotadašnjeg presjednika saveza, a u ime AK Mataguži Podgorica iako je agrokooperativa Mataguži Podgorica brisana iz CRPS-a prije održavanja ove skupštine, tačnije brisanje je izvršeno 7. juna 2021. godine.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite