22.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024
spot_img

OSKAR HUTER: Vraneš se ponaša kao da Pljevlja nijesu u Crnoj Gori, državna vlast mu daje prećutnu saglasnost

Predśednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš, čiji mandat protiče u šovinističkom i primitivnom političkom djelovanju, nastavlja da se ponaša suprotno od onog što predstavlja zvaničnu državnu politiku naše države, a koju navodno slijedi aktuelna državna vlast.

Naime, kao okoreli sljedbenik velikosrpskih nacionalnih interesa, on je odbio učešće na Međunarodnom turističkom sajmu koji se održava u Prištini, uz obrazloženje da ne priznaje Kosovo kao državu.

Podśećamo da je Vraneš prije nešto više od mjesec dana organizovao Svečanu akademiju povodom Dana državnosti i Dana ustavnosti Republike Srbije, čime je jasno negirao crnogorsku nezavisnost. 

Kad uzmemo u obzir sve navedeno, jasno je da Dario Vraneš sebe doživljava kao predśednika neke opštine koja se nalazi u sastavu nama suśedne Srbije, a ne grada na śeveru Crne Gore. 

Ovakvo sprovođenje opasne agende separacije Pljevalja od crnogorske državne matice podstrekuje se iz njegove matične partije NSD i od strane Andrije Mandića, ali vjetar u leđa Vranešu daje i prećutna saglasnost premijera Milojka Spajića, predśednika Jakova Milatovića kao i partija koalicija lokalne vlasti – Demokrata, URA i PES-a. Upravo ove tri partije, u cilju zaštite svojih interesa u vidu partijskih zapošljavanja i ostalih sitnih benefita, saučesnici su Vraneševih udara na temelje državnosti Crne Gore.

Ovim putem još jednom skrećemo pažnju konstituentima vlasti, i sa državnog i sa lokalnog nivoa, da ovakvim djelovanjem ruše prijateljske i dobrosuśedske odnose sa našim komšijama, mijenjajući spoljno-politički državni kurs, podrivajući pravni poredak i Ustav naše države. Sve navedeno ukazuje da se po svaku cijenu želi odustati od evropskog puta ali što je mnogo gore ugrožava se i sam opstanak Crne Gore kao državne tvorevine.

Oskar Huter, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite