24.7 C
Podgorica
Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img

Orlandić: Putuj igumane i ne brini za manastire

„Potpredsjednik Socijaldemokrata (SD), Mićo Orlandić, saopštio je danas da se nastavlja sijanje mržnje od strane pojedinih neodgovornih „sveštenika„.

„Potpredsjednik Socijaldemokrata (SD), Mićo Orlandić, saopštio je danas da se nastavlja sijanje mržnje od strane pojedinih neodgovornih „sveštenika„.

„Ovaj poslednji, Popović, došao je iz Velike Plane da proklinje po Crnoj Gori. Naravno, i njemu će građanska Crna Gora, kao i svima onima koji propagiraju mržnju i koji manipulišu intimnim vjerskim osjećanjima, reći – putuj igumane i ne brini za manastire. Jača je Crna Gora od vas, uvezenih ʼvikend ratnikaʼ. Vaše nam usluge ne trebaju, jer smo vidjeli kako ste 90-tih ʼusrećiliʼ naše komšije iz bivše nam domovine koje ste takođe ʼbraniliʼ, istakao je Orlandić.

Ne zaslužuje, kaže on, ni Popović, kao ni oni koji su mu te noći aplaudirali nakon sramne izjave, da im se posveti ni sekund pažnje.

„Ali imamo obavezu da našim građankama i građanima koji na protestima iskazuju na civilizovan način svoje nezadovoljstvo još jednom ukažemo na potencijalnu opasnost da budu samo oruđe u rukama onih koji žele da ostvare nedosanjani višedecenijski san o urušavanju temeljnih vrijednosti samosvjesne, građanske, multietničke, sekularne i antifašističke Crne Gore”, saopštio je Orlandić.

Ovi, prema njegovim riječima, „pripejd sveštenici” će ko zna kad više doći u našu zemlju, a mi ćemo svi zajedno bez obzira na različita mišljenja oko određenih pitanja, ostati u našoj kući Crnoj Gori da složno i drugarski gradimo njenu bolju sadašnjost i budućnost.

„Građanska Crna Gora, koja po nama u SD-u nema alternativu, je najveća vrijednost za koju smo se izborili, zbog čega ne smijemo dozvoliti nikom, nezavisno da li oblači mantiju ili odijelo da je ugrozi”, poručuje Orlandić.

Izvor: PORTALANALITIKA

GLAVNAOrlandić: Putuj igumane i ne brini za manastire
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Podnijeta prijava zbog bespravne sječe u Bijelom Polju

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima nastavlja sa borbom protiv bespravnih sječa, a intenzivirane kontrole terena daju iz dana u dan sve bolje rezultate,...

Porfirije i Joanikije primili Nikolu Rokvića nakon hodočašća: Crkva će uvijek podržavati ovakve pregaoce

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije primio je juče u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu Nikolu Rokvića, članove njegove porodice i najbliže saradnike. Odmah po...

FOTO: Knežević obavijestio Čađenovića da je zabranu Belivuku i Miljkoviću skinuo menadžment Uprave policije

Bivši pomoćnik direktora Uprave policije Dejan Knežević, obavijestio je svojevremeno bivšeg specijalnog tužioca Sašu Čađenovića o tome da su zabranu ulaska u Crnu Goru...

Ministarstvo zdravlja pokreće izradu studije izvodljivosti za Univerzitetski klinički centar uz podršku FASEP granta

Ministarstvo zdravlja Crne Gore pokrenulo je izradu Studije izvodljivosti za izgradnju novog Univerzitetskog kliničkog centra, koji će biti finansiran putem FASEP granta (fonds d’études...
Ne propustite