11 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

Orlandić: Putuj igumane i ne brini za manastire

„Potpredsjednik Socijaldemokrata (SD), Mićo Orlandić, saopštio je danas da se nastavlja sijanje mržnje od strane pojedinih neodgovornih „sveštenika„.

„Potpredsjednik Socijaldemokrata (SD), Mićo Orlandić, saopštio je danas da se nastavlja sijanje mržnje od strane pojedinih neodgovornih „sveštenika„.

„Ovaj poslednji, Popović, došao je iz Velike Plane da proklinje po Crnoj Gori. Naravno, i njemu će građanska Crna Gora, kao i svima onima koji propagiraju mržnju i koji manipulišu intimnim vjerskim osjećanjima, reći – putuj igumane i ne brini za manastire. Jača je Crna Gora od vas, uvezenih ʼvikend ratnikaʼ. Vaše nam usluge ne trebaju, jer smo vidjeli kako ste 90-tih ʼusrećiliʼ naše komšije iz bivše nam domovine koje ste takođe ʼbraniliʼ, istakao je Orlandić.

Ne zaslužuje, kaže on, ni Popović, kao ni oni koji su mu te noći aplaudirali nakon sramne izjave, da im se posveti ni sekund pažnje.

„Ali imamo obavezu da našim građankama i građanima koji na protestima iskazuju na civilizovan način svoje nezadovoljstvo još jednom ukažemo na potencijalnu opasnost da budu samo oruđe u rukama onih koji žele da ostvare nedosanjani višedecenijski san o urušavanju temeljnih vrijednosti samosvjesne, građanske, multietničke, sekularne i antifašističke Crne Gore”, saopštio je Orlandić.

Ovi, prema njegovim riječima, „pripejd sveštenici” će ko zna kad više doći u našu zemlju, a mi ćemo svi zajedno bez obzira na različita mišljenja oko određenih pitanja, ostati u našoj kući Crnoj Gori da složno i drugarski gradimo njenu bolju sadašnjost i budućnost.

„Građanska Crna Gora, koja po nama u SD-u nema alternativu, je najveća vrijednost za koju smo se izborili, zbog čega ne smijemo dozvoliti nikom, nezavisno da li oblači mantiju ili odijelo da je ugrozi”, poručuje Orlandić.

Izvor: PORTALANALITIKA

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite