11.7 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img

Opozicioni lideri nisu shvatili zašto su u opoziciji, niti razumjeli zbog čega i oni podsjećaju na izdanke iz crnogorske političke kasabe

Crnogorska politička scena odista nije vrijedna značajnijeg mentalnog napora. Stranke i njihovi lideri, partijski funkcioneri, državni rukovodioci i činovnici mogu biti podsticajni za stendap komičare, kafansku parodiju ili satirične osvrte ali su nedostojni iole ozbiljnije političke misli, navodi Građanska inicijativa “21.maj”.

“Dovoljno je da potrošite minut vremena na političke i državničke “rezone” Milatovića, Spajića, Abazovića, Bečića, Mandića, Kneževića, brojne Jokoviće itd. ministre pa da vam bude jasno u kakvoj se crnoj rupi nalazi crnogorska politika. Kada ovoj galeriji literarnih likova dodamo i “kredibilne i odlučne” opozicione lidere onda se crna rupa samo dodatno produbljuje. Sva “državnička pamet” novorežimlija svodi se na klečanje pred proizvodima Šešeljeve politike, demagoško trabunjanje o EU i vođenje unutrašnje politike poput srednjevjekovnih dobošara”, navode u saopštenju.

Zatim su zaključili.

“Imati protiv sebe ovakve političare koji podsjećaju na marginalce iz stripova o Alanu Fordu ili likove iz Domanovićevih satira zaista bi poželio svaki opozicioni lider. Međutim, u ovom slučaju to nije moguće jer tzv.opozicioni lideri niti su shvatili zašto su u opoziciji, niti su razumjeli zbog čega i oni podsjećaju na izdanke iz crnogorske političke kasabe”, zaključuje GI “21.maj”.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite