11 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

Ograničiti plate funkcionera na maksimalno 1.000 eura

Građanski pokret URA uputio je danas Vladi novi predlog koji podrazumijeva da se u narednom periodu plate svih javnih funkcionera čija primanja prelaze 1000 eura limitiraju na taj iznos.

Smatraju da je ova mjera nužna kako bi svi zajedno podijelili teret u vremenu koje nam predstoji.

“Svi oni koji su do sada imali primanja veća od 1000 eura će morati da se solidarišu i u narednom periodu će primati maksimalno taj iznos. Neprimjereno je da u datoj situaciji imamo funckionere koji iz državnog budžeta primaju plate koje iznose po 2 ili 3 hiljade eura. Ovom mjerom neće biti moguće da se primi nijedan euro preko 1000 eura”, naveli su u pokretu URA.

Zbog stanja pandemije u URI ističu da je ovakva mjera krajnje primjerena datoj situaciji.

“Po svemu sudeći stanje pandemije u Crnoj Gori će potrajati. To će neminovno voditi prema gomilanju ekonomskih problema, generisanju nezaposlenosti i loših efekata po privredu pa je ovakva mjera krajnje primjerena. Pošteno je da stezanje kaiša krene od javnih funkcionera čija primanja prelaze dvije prosječne zarade. Ako je izvjesno da će i turistička sezona doživjeti značajan pad svaka pomoć i olakšanje državnog budžeta je više nego dobrodošlo”, ističu u pokretu URA.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite