9.9 C
Podgorica
Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img

OGLASIO SE ĐORĐE DAVID: Slomljen sam, boriću se da pobijedim

Muzičar Đorđe David obratio se danas javnosti prvi put poslije stravične saobraćajne nesreće u Sjevernoj Makedoniji, u kojoj je poginula neimenovana starija žena, a još jednom licu život visi o koncu.

Đorđe David je automobilom “naletio” na ženu koja je, kako je muzičar objasnio, hodala po auto-putu, te je usmrtio.

Uplakani roker obratio se suprugu pokojne žene i uputio mu riječi saučešća.

“Njegova kćerka, sa kojom je u automobilu bila majka, nepažnjom je ušla u suprotnu traku, ona je neko ko je tek položio vozački ispit i poslije jako malo vremena doživjela nesreću. Saosjećam sa njegovim bolom i brigom, imam kćerku koju želim jednog dana da obradujem automobilom i vozačkim ispitom. Mislim da sam jedan od psihički najjačih iz moje generacije i ovo su stvari koje te polome kao šibicu. Trauma je takva i sa tim ću se ja boriti, sebi moram da napravim igru, pa ko pobijedi – mora da bude jači. Ja se nadam da ću pobijediti”, kazao je roker, prenosi portal Grand.

Desetak dana nakon nesreće bio je u Sjevernoj Makedoniji.

A šta se zapravo desilo?

“U subotu smo krenuli, počela je oluja i vejavica, takav snijeg nisam doživio. Negdje oko pola osam uveče sam krenuo ka Beogradu, pred granicom nekih 250 metara se ta priča desila. Djevojka je ušla u suprotan smjer, suprotnu traku auto-puta sigurno preko kilometar i po, i sudarila se sa drugim automobilom, gdje su svi ozbiljno povrijeđeni, tom vozažu se bore za život. Osoba koja je bila u tom automobilu, majka djevojke koja je vozila, nema šanse iz nekog drugog razloga, nego iz šoka, izašla je. U trenutku je nastao totalni mrak, krenuli su oblaci magle, vlažan je kolovoz. Smanjio sam brzinu, zgazio kočnicu i u jednom momentu mi se samo učini da nešto nije OK. Mrak je takav da nisam vidio ništa, mrkli mrak”, u dahu je nastavio roker.

Kada je upalio duga svijetla, vidio je da je jedan automobil bio poprečno u jednoj traci, drugi u drugoj.

“Skrenuo sam desno da siđem sa auto-puta, da promašim to, ali bilo je kasno. Primjećujem plavo-bijeli kaput i dešava se udar. To je bilo samo u sekundama, kada sam vidio taj kaput koji nestaje. Izašao sam i vidio sve to, vidim vozilo, Hitnu pomoć koja vodi čovjeka kome je otvorena glava. Tada kažem – preživio je, molim vas da se učini sve, a on mi kažu – ‘Ne, to je čovjek iz drugog automobila’. Rekao sam da mi se čini da sam udario nekoga i onda sam vidio da krv lipti iz moje ruke, posjekotina, otvorena rana”, dodaje Đorđe David.

Zahvalio je tužiteljki koja je imala dovoljno povjerenja u njega kao u javnu ličnost.

“To je njena procjena bila da ću biti čovjek koji će se jednom mjesečno javljati u tužilastvo u Kumanovu, to je od sada moja obaveza. Ili javljati se kad god tužilaštvo i ona to mogu da zatraže u roku od 24 sata. Biće samo izuzetak ukoliko je koncert zakazan ili neko snimanje. Riječ koncert sada zvuči malo rogobatno, ali ja radim svoj posao i živim od toga. (…) Nisam imao strah u smislu odgovornosti, jer smatram da za svako dobro i loše djelo slijedi nagrada. Čekao sam da mi kažu šta će da se dešava. Ja sam čovjek koji nije imao iskustva u nesrećama, nisam znao da je hodanje po auto-putu olakšavajuća okolnost za onog koji je počinio”, napomenuo je Đorđe David.

IZVORcdm.me
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite