25.9 C
Podgorica
Subota, 15 Juna, 2024
spot_img

OFK Petrovac: Izvinjavamo se FK Jezero, od ovog trenutka svu energiju usmjeravamo na fudbalski teren

OFK Petrovac oglasio se saopštenjem za javnost nakon što se na društvenim mrežama pojavio snimak na kome se čuje kako neko sa tribina, za vrijeme utakmice tog kluba protiv Jezera, viče ka igračima kluba iz Plava i upućuje užasne riječi: „Ua, Turci, majku vam j…”, „’Ajmo Srbi, j… Turke”.

OFK Petrovac se izvinio gostima, a pored toga saopštio da želi da upozna crnogorsku javnost o dešavanjima na utakmici koja je odigrana u Beranama, kada je Jezero bilo domaćin.

“Kao prvo, odmah na početku, želimo da se izvinemo FK Jezero, fudbalerima i stručnom štabu zbog nedoličnog ponašanja pojedinaca na tribinama.

Želimo da upoznamo crnogorsku javnost da smo na utakmici koja je odigrana u Beranama protiv FK Jezero žestoko izvrijeđani na vjerskoj osnovi (psovali nam srpske majke) i da su naša uprava i navijači fizicki napadnuti na toj utakmici.

Po završetku te utakmice, interventna policija Berane, što je lako provjeriti, ispratila nas je do izlaska iz grada i tako spriječila teži incident koji su spremali navijači FK Jezero”, navodi se u saopštenju kluba.

“Prethodno opisani događaji koji su se desili na utakmici između FK Jezero i OFK Petrovac u Beranama, a ničim izazvani od strane OFK Petrovac, su ostavile posljedice na članove uprave, fudbalere i prijatelje OFK Petrovac.

Međutim, znajući kompleksnost situacije u Crnoj Gori nijesmo ovo željeli javno da objavljujemo”, stoji u saopštenju.

“Ne zelimo da opravdamo ponašanje pojedinaca na posljednjoj utakmici u Petrovcu, ali crnogorska javnost definitivno treba da bude upoznata sa činjenicama.

Mi u klubu radimo na izgradnji dobrih odnosa vjerskih i nacionalnih, po čemu je klub godinama prepoznatljiv.

OFK Petrovac žali zbog dešavanja koja su se desila u zadnje vrijeme kada igraju OFK Petrovac i FK Jezero iz Plava i ako Bog da sve će da se završi na ovome. Od ovog trenutka svu energiju usmjeravamo na fudbalski teren”, zaključuje se u saopštenju.

SPORTFUDBALOFK Petrovac: Izvinjavamo se FK Jezero, od ovog trenutka svu energiju usmjeravamo...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Basara napustila KCCG, oni poručuju da traže novog stručnjaka za transplantaciju koštane srži

Klinički centar Crne Gore (KCCG) ponudio je profesorki Nadeždi Basari produženje istovjetnog ugovora kakvog je imala do 1. juna 2024. godine, saopšteno je iz...

Romi simbol diskriminacije, brak sa pripadnicima te zajednice neprihvatljiv za 54 odsto građana/ki

U Crnoj Gori je najprisutnija diskriminacija zbog političkih uvjerenja, na drugom mjestu je  kriterijum  seksualne   orijentacije - budući da  68,1%   građana vjeruje...

Pljevlja: Zbog guštera u vozilu žena završila pored puta

Juče oko 17 časova Službi zaštite i spašavanja opštine Pljevlja je stigla dojava da je došlo do izlijetanja vozila sa saobraćajnice, na magistralnom putu...

KIC ZETA: Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali edukativnoj radionici

Mališani iz vrtića  “Zvezdani vrt” prisustvovali su edukativnoj radionici pod nazivom “Reciklaža nije gnjavaža”. Predavači Maja Stojanović i Milica Šanović upoznale su djecu sa osnovnim...
Ne propustite