12.2 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Oduševljava hrabrost medicinskih radnika (VIDEO)

Prvi izliječeni od Kovida19, u Crnoj Gori, Mihailo Vukić za TVCG kaže da se osjeća dobro nakon preležane bolesti. Ističe da je i dalje u samoizolaciji kako se ne bi desilo da nekome prenese virus. Za Jutarnji program Vukić kaže i da je oduševljen akcijom medicinskih radnika, i fasciniran požrtvovanošću koju pokazuje medicinski kadar u državi.

Vukić kaže da se, nakon svega, dobro osjeća.

“Nagledao sam se svega i svačega. Nijesam još sa svojom porodicom, i dalje sam izolovan 14 dana, kako nikoga ne bih dovodio u opasnost. Svakako mnogo je ljepše biti kući nego u bolnici,” kaže on.

On je boravio u Londonu od 4. do 7. marta.

“Nikada neću saznati da li sam se tamo inficirao. Ja nijesam imao niti suvi kašalj, niti otežano disanje, već samo i konstantno visoku temperaturu,” kaže on, ističući da priča o simptomnima nije baš pouzdana.

Kad je saznao da je pozitivan, bio je to, kaže Vukić, šok.

“To što sam bio pacijent na Intenzivnoj njezi pokazalo je ozbiljnost mog stanja. Vrhunski su uslovi, doktori su posvećeni. Materijala za rad ne fali, sve je vrhunski organizovano u KC. Medicinski radnici svjesno ulaze u sobe, gdje je mogućnost da se zaraze velika i nakon tog posla oni idu kući kod svoje djece. Ta požrtvovanost nema cijenu, i to moraju svi da cijene,” istakao je on.

Vukić kaže da je jako ponosan, kaže i da kad je bio bolestan nije izlazio iz sobe.

“Najvažnija je prevencija da se ljudi čuvaju da se ne zaraze. Ja sam ponosan na sebe što nijesam nikog zarazio, izolovao sam se i sa srećom supruga i djeca nijesu imali simptome. Neću zaboraviti trenutak kada su mi rekli da su mi djeca i supruga negativni na virus,” istakao je on.

Najvažnije je ne zaraziti druge, a to možete samo ako ste izolovani i na distanci, poručio je Vukić.

“Čuvajte se, bolnica vam ništa ne treba”, zaključio je on.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite