9 C
Podgorica
Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img

Obod i zvanično zakupljen na 30 godina

- Marketing -spot_imgspot_img

Ugovor o tridesetogodišnjem zakupu nepokretnosti Oboda stupio je na snagu, nakon što je konzorcijum koji čine kanadska kompanija Eviana Health Corporation, Montenegro Bio Science d.o.o. i Ramel d.o.o. ispunio sve zakonom propisane obaveze.

Time su ispunjeni uslovi da prostor nekadašnjeg regionalnog giganta u proizvodnji bijele tehnike dobije novu namjenu, koja bi u prvom redu trebalo da utiče na povećanje privredne aktivnosti na Cetinju i generiše nova zapošljavanja.

„Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su nepokretnosti Oboda od danas u dugoročnom zakupu. Uspješno smo priveli kraju ovu poslovnu aktivnost koja bi trebalo da dà novi zamajac razvoju grada, utiče na stabilizaciju lokalnih finansija i što je najvažnije obezbijedi posao za najmanje 100 naših sugrađana i sugrađanki“, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.

Konzorcijum će se baviti uzgojem industrijske konoplje i ekstrakcijom ulja CBD iz suvog cvijeta industrijske konoplje za industrijske i prehrambene svrhe.

„Projekcije su da će ova grana industrije na globalnom nivou narednih godina imati stabilan rast, što nas dodatno učvršćuje u uvjerenju da smo sklopili dobar poslovni aranžman“, kazao je Kašćelan.

Konzorcijum se obavezao da u periodu od dvije ipo godine od potpisivanja ugovora investira najmanje 10 miliona eura, te da izdvaja na račun Prijestonice minimalno 10 odsto od ostvarene neto dobiti. Zakupac se obavezao da plaća i mjesečni zakup, odnosno da po tom osnovu godišnje uplati na žiro račun Prijestonice 660 hiljada eura.

Prijestonica Cetinje je sa Konzorcijumom potpisala ugovor o zakupu 4. marta 2020. godine, a stupio je na snagu 8. aprila 2020. godine. Konzorcijum je dostavio i dvije garancije – činidbenu za ispunjenje investicije vrijednu 300 hiljada eura, kao i garanciju za plaćanje zakupnine. Nakon stupanja ugovora na snagu, načinjen je zapisnik o primopredaji imovine, čime je i formalno-pravno zakupac ušao u posjed imovine.

RTCG

- Advertisement -spot_img
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite