16.8 C
Podgorica
Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img

Nikolić: Kabinet Milatovića saopštio neistinu o njegovoj prvoj zvaničnoj posjeti Austriji, Vujanović bio gost austrijskog predsjednika

- Marketing -spot_imgspot_img

Kabinet predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića nastavlja svoju tradiciju saopštavanja neistina, poručio je Miloš Nikolić, portparol Demokratske partija socijalista.

“Predstavljajući Milatovića kao prvog predsjednika koji je bio u zvaničnoj posjeti Austrije od obnove nezavisnosti, Kabinet je saopštio neistinu i doveo javnost u zabludu.

Naime, Filip Vujanović, bivši predsjednik Crne Gore  je novembra 2014. bio gost austrijskog predsjednika Hajnc Fišera koji je nekoliko mjeseci prije toga, boravio u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori”, naveo je Nikolić.

“Za to vrijeme Milatović je bio negdje po bijelom svijetu na školovanju i uzimajući u obzir njegovo poimanje sopstvene ličnosti o kojoj često govori u trećem licu, nije mu zamjeriti što sve češće sebe doživljava kao prvog i jedinog predsjednika Crne Gore, utemeljivača crnogorske diplomatije i promotera evropskih vrijednosti. 

Ipak, dužnost je Milatovićevih saradnika da ga ponekad opomenu da svijet ne počinje od njega i da ga vrate u realnost u kojoj on sve češće svojim manirima i stavovima pokazuje da je slučajni predsjednik čija se najvažnija politička misija svodi na lobiranje za proruski DF i pokušaj cijepanja sopstvene stranke. Obje aktivnosti mu znatno bolje idu od onog što je stvarno uloga i misija predsjednika Crne Gore”, dodao je Nikolić.

- Advertisement -spot_img
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite