29.9 C
Podgorica
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img

“Nije bilo lako, svi oboljeli da budu hrabri” (VIDEO)

“Poslije 20 dana velike borbe pobijedio sam korona virus i presrećan sam zbog toga. Nije bilo lako, bila je jako teška situacija, ali sada je sve u redu. Svima koji su oboljeli želim puno zdravlja, da budu hrabri i da pobijede ovo kao što sam ja”, poručio je on u videu, koji je KCCG dostavio medijima.

https://youtu.be/_bwEf4EpitM

Naglasio je da je jako ponosan što nije nikog zarazio, što porodicu, prijatelje i kolege nije doveo u opasnost.

“Želim da se zahvalim svima u Kliničkom centru koji su me vratili u život. Na Infenktivnoj klinici rade u dosta teškim uslovima, ali se bore. Hvala i doktorima i sestrama u Baru što su me pazili”, kazao je Baranin.

Imao je poruku i za sve građane Crne Gore.

“Molim vas sjedite kuće. Ja bih sve dao da sam posljednjih 20 dana mogao da budem kući, a ne ovdje u bolnici”, kazao je Vukić.

Medicinska direktorica KCCG Marina Ratković je saopštila da je prvi izliječeni pacijent imao tešku upalu pluća, da je bio u teškoj akutnoj respiratornoj insuficijenciji.

Kazala je da im njegovo izlječenje daje još više snage da istraju i da pomognu svim pacijentima na način kao sa prvim izliječenim.

Vukić će, kako to protokol predviđa, narednih 15 dana biti u samoizolaciji.

“Bićemo u kontaktu sa njim. Nadam se da ćemo krajem ove i početkom naredne nedjelje takođe otpustiti kući, kao izliječene, 4-5 pacijenata koji su hospitalizovani na Infektivnoj klinici. Takođe, nadam se da ćemo otpustiti kući naredne nedjljeje dva pacijenta sa Interne klinike koji su bili takođe u teškom stanju”, navela je Ratković.

DRUŠTVO"Nije bilo lako, svi oboljeli da budu hrabri" (VIDEO)
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite