11.9 C
Podgorica
Petak, 1 Marta, 2024
spot_img

Nevjerovatni momenti: Ukrajinska vojska umarširala u grad kod granice, pale ruske zastave, zavijorile se ukrajinske! (VIDEO)

Državna granična služba Ukrajine objavila je video na kojem se vidi kako vojnici kidaju ruske znakove, cijepaju i pale rusku zastavu u Vovčansku na sjeveru ukrajinske regije Harkov, u blizini granice s Rusijom.

Kako prenose mediji, svjedočimo nevjerovatnim scenama.

https://twitter.com/ukrainiansquad/status/1569351627521380356

Zelenski: Napadi na infrastrukturu znak očaja

Volodimir Zelenski pozvao je donatore da Ukrajini osiguraju više protivvazdušne odbrane, dan nakon što su Harkov i druga područja zbog vazdušnih napada ostali bez struje i vode.

Napade na infrastrukturu nazvao je “znakom očaja”.

 Ukrajinska vojska planira veliku ofanzivu

Ukrajinska vojska planira veliku ofanzivu na području nuklearne elektrane Zaporožje i obližnjih riječnih prelaza. Dopremaju se topovski sistemi, uključujući haubice M777 i MLRS, rekao je za televizijski kanal Rossiya-1 član glavnog vijeća vojno-civilne uprave Zaporiške oblasti Vladimir Rogov.

“U toku je preraspodjela velike količine teškog naoružanja, sistema M777 i HIMARS”, rekao je i naglasio da su, prema obavještajnim podacima, svu koordinaciju vojnih operacija Ukrajine u regiji Zaporožju provodile Velika Britanija i Sjedinjene Države.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite