34.2 C
Podgorica
Petak, 19 Jula, 2024
spot_img

NEODGOVORAN ODNOS PREMA NAJMLAĐOJ CRNOGORSKOJ OPŠTINI: Nova podgorička vlast se sveti Zeti, žele da dokažu da Opština nije samoodrživa!?

Na osnovu fotografija koje su poslali naši čitaoci iz zetskih naselja Balabani i Mojanovići, jasno se zaključuje da je problem odvoženja smeća na pojedinim lokacijam poprimio razmjere katastrofe. Upitali smo lokalnu zetsku vlast, ko je odgovoran za ovakvo stanje u najmlađoj opštini, na što smo dobili odgovor da ’’je u pitanju javašluk, a možda i želja za osvetom Glavnog grada’’

Najmlađa crnogorska opština Zeta upala je u velike probleme koji su uzrokovani javašlukom i neodgovornošću nove lokalne vlasti u Podgorici na čelu sa gradonačelnicom Oliverom Injac i predsjednicom Skupštine opštine Jelenom Borovinić Bojović.

Više čitalaca Portala Aktuelno iz ove Opštine javilo nam se i požalilo na konstantne velike probleme koje imaju sa odvoženjem smeća, rasvjetom, lošim putevima koje niko ne održava, ali i mnogim drugim pitanjima koje bi, prema postignutom dogovoru, trebalo da budu u nadležnosti Glavnog grada.

Balabani zatrpani otpadom: Mještani moraju da čekaju danima i trpe neizdrživ smrad dok nadležni ne odvezu smeće

Na osnovu fotografija koje su u poneđeljak poslali naši čitaoci iz zetskih naselja Balabani i Mojanovići, jasno se zaključuje da je problem odvoženja smeća na pojedinim lokacijam poprimio razmjere katastrofe. Upitali smo lokalnu zetsku vlast, ko je odgovoran za ovakvo stanje u najmlađoj opštini, na što smo dobili odgovor da ’’je u pitanju javašluk, a možda i želja za osvetom Glavnog grada’’.

‘’Prema dogovoru koji je postignut sa lokalnim podgoričkim vlastima, komunalne službe Glavnog grada su bile dužne da odvoze smeće i vrše ostale svakodnevne komunalne poslove dok Zeta ne formira svoja javna preduzeća za te djelatnosti. Oni ne mijenjaju rasvjetu, ne saniraju rupe na putevima, otpad se odvozi neredovno pa se skuplja oko kontejnera i postaje leglo zaraze. Imamo osjećaj da smo zaboravljeni. Bez obzira što su opštinski organi više puta apelovali da Glavni grad počne da izvršava svoje obaveze, kao što vidite oni to ne rade’’, rekli su izvori Portala Aktuelno iz vrha Opštine Zeta.

Na pitanje zašto se to dešava, više funkcionera opštine Zeta nam je kazalo da sumnjaju da je u pitanju politička pozadina.

’’Sumnjamo da gradonačelnica Injac i predsjednica SO Borovinić Bojović žele da dokažu da Zeta nije samoodrživa’’, rekli su naši izvori.

Novinar Portala Aktuelno posjetio je u poneđeljak Balabane i Mojanoviće i uvjerio se u katastrofalno stanje na terenu – nagomilano smeće na svakom ćošku, jak miris koji se širi čitavim naseljima, automobili koji moraju da zaobilaze otpad na putevima… Ukratko – zabrinjavajuće.

’’Ovo što nova gradska uprava radi Zeti je nečuveno! Potpuno su nas zaboravili, a mislimo da namjerno žele da nas sabotiraju da bi dokazali da naša opština nije samoodrživa. Neće im to proći. Od smeća ponekad ne možemo da izađemo iz kuće, pa čekamo danima da neko dođe da ga odveze. Ako ovako nastave bićemo prinuđeni na radikalne mjere, možda i na novu blokadu puta prema Aerodromu’’, rekao je jedan od mještana zetskog naselja Balabani.

Granični prelaz između Balabana i Mojanovića: Smeće ugrožava normalno funkcionisanje saobraćaja

Drugi mještanin iz Mojanovića imao je interesantnu opasku.

’’Mislili smo da odnos prema Zeti ne može biti gori nego kad je bio DPS, ali Injac, Borovinić i ekipa su još gori od DPS vlasti’’, rekao je jedan od mještana.

Da li će problem sa komunalnim uslugama u najmlađoj crnogorskoj opštini biti riješen, ili će Zećani biti prinuđeni da radikalizuju borbu za ono što im pripada, ostaje da se vidi.

IZVOR: AKTUELNO

VIJESTINEODGOVORAN ODNOS PREMA NAJMLAĐOJ CRNOGORSKOJ OPŠTINI: Nova podgorička vlast se sveti...
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite