11.7 C
Podgorica
Četvrtak, 18 Aprila, 2024
spot_img

Nenezić: O budućnosti grada Bara odlučivaće građani Bara

Očigledno je da ukoliko Vlada prihvati kontroverzni projekat ne radi u interesu građana, a vrijeme će pokazati u čijem interesu radi, saopštio je poslanik Socijaldemokrata Crne Gore i predsjednik Skupštine opštine Bar Branislav Nenezić, komentarišući informaciju da Vlada odlučuje o LNG terminalu tek nakon ekološke studije.

On je istakao da o budućnosti Bara treba da odlučuju građani, koji zaslužuju odgovore na brojna pitanja i kojih se u konačnom najviše tiče ovaj projekat.   

„Pored studije o uticaju na životnu sredinu, jednako je važno uraditi studiju isplativosti ovakvog projekta. S obzirom na činjenicu koliko bi izgradnja koštala, da Crna Gora nema izgrađen gasovod i gas dopremljen u Luku Bar ne bi mogla da koristi, te da li građanima Crne Gore treba još jedno kreditno zaduženje od milijardu eura. Gdje bi ukapljeni prirodni gas išao, kako i da li je sa stručnog stanovišta bezbjedno da ide prugom, nije pitanje koje treba da interesuje samo stanovnike Bara, već i cijele Crne Gore”, kazao je Nenezić.

Nenezić je istakao da je Vlada koja namjerava izgradnju LNG terminala izgubila kredibilitet.

„Da li je LNG terminal u Baru “ponuđen” kao “slamka spasa” vladi koja je izgubila kredibilitet dešavanjima posljednjih nedjelja od strane EU zvaničnika koji su javno pokazali interes za ovaj projekat u tajnoj posjeti Luci Bar?

Ono na šta se mora računati je da će ovdje zadnju riječ ipak dati građani Bara, dopadalo se to nekome ili ne”, zaključio je Nenezić.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite