13.8 C
Podgorica
Srijeda, 17 Aprila, 2024
spot_img

Nema špriceva u Intenzivnoj njezi Kliničkog centra, porodice pacijenata moraju da ih kupuju

Zdravstveni sistem je dotakao dno. Ili možda još nije!? CdM je već pisao da se pacijenti žale da nemaju lijekove za liječenje tumora i druga teška oboljenja, da je sve je teže naći ljekove i u apotekama, te da su bolnice ostale bez hidrogena i drvenih špatula za pregled grla.

Međutim, vrhunac haosa i propadanja reklo bi se da je informacija koju je CdM dobio direktno od porodica pacijenata, a to je da u bolnicama od nedavno nema ni špriceva.

Roditelji, čija se djece liječe u Intenzivnoj njezi Kliničkog centra, kažu za CdM da su primorani da kupuju špriceve kako bi njihovi mališani mogli uopšte da se liječe. Prema informacijama koje CdM dobija od pacijenata, špricevi u Kliničkom centru nedostaju i u drugim organizacionim jedinicama.

Haos u zdravstvenom sistemu traje.

Mediji su nedavno pisali da su pacijenti oboljeli od karcinoma ponovo ostali bez neophodne terapije, i to za liječenje karcinoma jajnika i jetre.

Građani gotovo svakodnevno tvrde da je nestašica terapija za oboljele od kancera i hronične bolesti, posebno za liječenje kardiovaskularnih oboljenja, te terapija za smirenje i bolesti krvnih sudova.

cdm.me

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite