18.1 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Nastavničko vijeće OŠ Branko Božović odlučilo: Učenik koji je prskao drugove biber sprejom biće premješten u drugu školu

Nastavničko vijeće OŠ “Branko Božović” potvrdilo je predlog Odjeljenjskog vijeća da učeniku devetog razreda koji je prije dva dana sa fantomkom na glavi poprskao drugove u učionici biber sprejom i jednog druga udarao palicom po leđima, bude izrečena vaspitna mjera premještaj u drugu školu, saopštila direktorica škole Biljana Stamatović.

“U procesu donošenja odluke, Vijeće se rukovodilo time da izrekne mjeru koja je u najboljem interesu svih učenika. Sve naredne aktivnosti sprovodiće se u skladu sa zakonom i predviđenim procedurama”, saopštila je Stamatović.

Podgorička policija je juče po nalogu tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv maloljetnika starog 14 godina koji je juče u Osnovnoj školi Branko Božović, ušao u učionicu sa fantomkom na glavi, te je sprejom sa nadražujućim dejstvom prskao po učionici, a zatim maloljetnom drugu zadao udarce palicom u leđa.

Incident se dogodio prije dva dana u osam sati ujutru tokom školskog časa.

Djeca su u pratnji roditelja prebačena u Klinički centar Crne Gore na ukazivanje ljekarske pomoći.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite