11 C
Podgorica
Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img

Naplaćuju po dva eura za Amfilohijevu grobnicu, đeca mogu džabe

Priredio: V.J.

Organak Crkve Srbije (SPC) u Crnoj Gori, eparhija crnogorsko-primorska, naplaćuje 2 eura po osobi kada njihov saborni hram u Podgorici obilazi organizovana turistička grupa.

U natpisu o tome napominju, kao neku olakšicu, da su „đeca oslobođena takse”.

Nastojatelj ovoga hrama je protojerej Predrag Šćepanović, nekadašnji amater-glumac u komedijama, dipl. ekonomista koji je u starijem uzrastu završio u Foči izvjesni bogoslovski fakultet.

Na sajtu hrama za „pokloničke pośete”, a „brinući o svakom pośetiocu ponaosob”, pišu: „angažovali smo stručne – profesionalne ljude”.

„Zato, ukoliko se odlučite da pośetite naš saborni hram u Podgorici, sve pojedinosti i detalje i mnoge dalje informacije vezano za pośete možete dobiti obraćanjem na mejl”.

U ponudi za 2 eura grupnim turama je i oblazak grobnice Amfilohija Radovića.

Ogranak Crkve Srbije je 2021. objavio da će „u radijusu hrama” graditi veliki stambeno-poslovni-ugostiteljski objekat: dvije podzemne etaže, prizemlje, mezanin, dva sparata i potkrovlje.

Ukupna površina objekta je skoro 5.000m².

K tome, Joanikije Mićović je nedavno u Glavnome gradu Podgorici, sa snahom kolege mu episkopa Kirila Bojovića, dogovarao izgradnju dodatnih podzemnih garaža kod istoga hrama.

Crkva Srbije je nedavno zatražila dozvole za još sedam svojih novih objekata u Podgorici, a iz državnih, opštinskih i budžeta javnih preduzeća u protekle tri godine je usisala milione eura…

Oko hrama u Podgorici su godinama postavljeni komercijalni objekti Crkve Srbije, uključujući i kafanu.

Za kraj, riječi i djela Gospoda Isusa Hristosa:

„I iziđe Isus u Jerusalim. – I nađe u crkvi đe śede oni što prodavahu volove i ovce i golubove, i koji novce mijenjahu. I načinivši bič od uzica, izgna sve iz crkve, i ovce i volove; i mjenjačima prosu novce i stolove ispremeta. – I reče onijema što prodavahu golubove: Nosite to odavde, i ne činite, od doma Oca mojega, doma trgovačkoga” (Jovan 2, 13-16).

izvor: AntenaM

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite