31.7 C
Podgorica
Utorak, 25 Juna, 2024
spot_img

Nakon saslušanja u SDT-u Milu Božoviću određeno zadržavanje do 72 sata

Predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću nakon saslušanja u SDT-u večeras je određeno zadržavanje do 72 sata.

Saslušanje u SDT-u je počelo oko 20 časova, a sa Božovićem je bio njegov advokat Miroje Jovanović.

Jovanović je rekao da je Božović sa indignacijom odbacio ono što je tužilac pročitao i ono što mu se stavlja na teret.

“Zauzeo je stanovište da se radi o politički motivisanom procesu. To je eksplicitno naveo u odbrani. Nadam se da ćemo vrlo brzo to i uspjeti da dokažemo”, naglasio je Jovanović.

On je naveo da im je kao braniocima apsurdno i nejasno kakvo je obrazloženje ovog krivičnog progona. To je, kako je rekao, politički progon.

“Ima zanimljivih aplikacija. Ima ih i tamo i ovamo. Mi zasad, od dokaza, osim nekih puf tvrdnji, ne vidimo ništa”, kazao je Jovanović, upitan da li je prepiska iz Skaj aplikacije nešto na čemu se zasnivaju optužbe.

“Odbrani nije jasno čime je Milo Božović zaslužio ovakav tretman od jutros”, rekao je Jovanović.

On kaže da je sve besmisleno i nejasno, ali to je tako u politički motivisanim procesima. Tvrdi da će izjaviti žalbu na rješenje o zadržavanju Božovića.

“Dakle, gospodin Božović je negirao izvršenje krivičnog djela”, kazao je Jovanović.

Božović je danas uhapšen po nalogu SDT-a, a sumnjiči se da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

“Prethodno je policija pretresala njegove stanove i druge prostorije koje koristi. Božović će biti sproveden državnom tužiocu radi saslušanja kao osumnjičeni, u zakonskom roku”, saopštio je CdM-u državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

HRONIKANakon saslušanja u SDT-u Milu Božoviću određeno zadržavanje do 72 sata
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Da turisti vide đe dolaze /FOTO/

Grupa cetinjskih aktivista i patriota postavlia je državne zastave na novim lokacijama na putnom pravcu Cetinje - Budva. "Takođe će biti obnovljene zastave na putu...

Tragedija na rijeci Zeti: Utopila se jedna osoba

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele trenutno tragaju za tijelom stranog državljanina koji se utopio u rijeci Zeti kod Rogama, saopšteno je portalu RTCG iz...

Beranac dobio 20 dana zatvora za izazivanje udesa u alkoholisanom stanju

G.V. (42) iz Berana osuđen je na 20 dana zatvora i novčanu kaznu od 120 eura zbog izazivanja saobraćajne nezgode pod dejstvom alkohola, saopštio...

Fakultet za crnogorski jezik i književnost ugostio slovačkog ambasadora

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) juče je ugostio Borisa Gandela, ambasadora Republike Slovačke u Crnoj Gori. Sastanak kojem je prisustvovao i savjetnik...
Ne propustite