33.9 C
Podgorica
Petak, 21 Juna, 2024
spot_img

Najviše gigabajta prošlo kroz Telekomovu mrežu

Crnogorski Telekom je, prema zvaničnim podacima, u prošloj godini zabilježio najviše internet saobraćaja, odnosno najveći protok gigabajta kroz mrežu, u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz te kompanije, kroz Telekomovu mrežu u prošloj godini prošlo je više od 15 miliona gigabajta – oko 14 i po hiljada terabajta – podataka.

„Telekomovi korisnici su tako surfujući premašili rekord iz 2018. godine za čak 33 odsto, dok je protok zabilježen u ovoj godini dvostruko veći od onog iz 2017. godine“, navodi se u saopštenju.

Iz Telekoma podsjećaju i da imaju najveći broj korisnika mobilnog interneta u zemlji, koji je u odnosu na prethodnu godinu porastao za deset odsto.

Prema njihovim riječima, trend rasta Telekom je zabilježio tokom cijele prošle godine, pa je u posljednjem kvartalu zabilježeno 39 odsto više protoka nego u prvom kvartalu iste godine.

„Znatno veći protok gigabajta u mreži Telekom je zabilježio i tokom ljetnje sezone, i to za više od 20 odsto“, navodi se u saopštenju.

Iz Telekoma naglašavaju da povećan saobraćaj nije uticao na brzinu surfovanja, i podsjećaju da je Telekomova 4G mreža, prema EKIP-ovim mjerenjima iz prošle godine, zvanično najbrža u zemlji.

Izvor: Mina

EKONOMIJANajviše gigabajta prošlo kroz Telekomovu mrežu
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Šimun: Pregovaramo, pacijenti će moći da obave transplantacije; Stanojević: Puni smo optimizma

Pacijenti koji čekaju transplantaciju planirali su jutros protest ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su odustali od njega nakon što ih je ministar zdravlja...

Počinje ljeto: Sjutra će dan trajati 15 sati i 35 minuta

Sjutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta. Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i...

Međunarodni kraft festival 21. i 22. u Budvi: Susret crnogorskih i evropskih proizvođača

Međunarodni „Craft Sea Fest“ biće održan 21. i 22. juna u Budvi, u coworking space-u „ITBranchHouse“ u Tre Canne. Na ovom festivalu proizvode će...

NAGRADA ZA LJUDSKA PRAVA I DRUŠTVENI AKTIVIZAM “RIFAT RASTODER“

Piše: Božidar PROROČIĆ, književnik i publicista Savremena Crna Gora suočava se sa izazovima u razvijanju kulture sjećanja, često zaboravljajući na doprinos onih čija je kulturološka,...
Ne propustite