12.2 C
Podgorica
Četvrtak, 29 Februara, 2024
spot_img

Najviše gigabajta prošlo kroz Telekomovu mrežu

Crnogorski Telekom je, prema zvaničnim podacima, u prošloj godini zabilježio najviše internet saobraćaja, odnosno najveći protok gigabajta kroz mrežu, u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz te kompanije, kroz Telekomovu mrežu u prošloj godini prošlo je više od 15 miliona gigabajta – oko 14 i po hiljada terabajta – podataka.

„Telekomovi korisnici su tako surfujući premašili rekord iz 2018. godine za čak 33 odsto, dok je protok zabilježen u ovoj godini dvostruko veći od onog iz 2017. godine“, navodi se u saopštenju.

Iz Telekoma podsjećaju i da imaju najveći broj korisnika mobilnog interneta u zemlji, koji je u odnosu na prethodnu godinu porastao za deset odsto.

Prema njihovim riječima, trend rasta Telekom je zabilježio tokom cijele prošle godine, pa je u posljednjem kvartalu zabilježeno 39 odsto više protoka nego u prvom kvartalu iste godine.

„Znatno veći protok gigabajta u mreži Telekom je zabilježio i tokom ljetnje sezone, i to za više od 20 odsto“, navodi se u saopštenju.

Iz Telekoma naglašavaju da povećan saobraćaj nije uticao na brzinu surfovanja, i podsjećaju da je Telekomova 4G mreža, prema EKIP-ovim mjerenjima iz prošle godine, zvanično najbrža u zemlji.

Izvor: Mina

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite