37.9 C
Podgorica
Petak, 21 Juna, 2024
spot_img

Mladić kod Delte nije pretučen po nacionalnoj osnovi

Devetnaestogodišnjeg Danilovgrađanina J. V. grupa policiji nepoznatih muškaraca nije pretukla po nacionalnoj osnovi, nakon dočeka vaterpolo reprezentativaca Crne Gore u Podgorici, saopšteno je iz Savjeta za građansku konrolu rada policije.

Oni su ocijenili da je bespredmetno i kontraproduktivno postupanje organa i zvaničnika drugih država vezano za taj slučaj.

„Razmatrajući slučaj građanina J. V, Savjet je utvrdio: profesionalno postupanje službenika CB Podgorica, da konflikt u konkretnom događaju nije po nacionalnoj osnovi, na šta neupitno ukazuju dosadašnje izjave oštećenog građanina i očevidaca, i bespredmetno i kontraproduktivno postupanje organa i zvaničnika drugih država koji tako ne doprinose rješavanju slučaja koji će svoj pravni epilog dobiti u okviru prekršajnog postupka“, saopšteno je iz Savjeta.

Oni su danas razmatrali postupanje policije i još nekoliko slučajeva aktuelnih proteklih dana.

Savjet je razmatrao i slučaj građanke I. M. iz Nikšića i istup na društvenoj mreži policijskog službenika D. B. iz Budve.

U njihovom saopštenju se navodi da su nikšićki policajci profesionalno postupili kada su uvažavajući njihovu preporuku konsultovali tamošnje tužilaštvo zbog fotografije na kojoj grupa muškaraca šalje navodno nacistički pozdrav.

„Tužilac se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti, a policija će nastaviti sa primjenom svojih ovlašćenja“, navode iz Savjeta.

Iz Savjeta su saopštili da su razmotrili ukupnu situaciju u državi i dali preporuke.

„Da su svi državni organi dužni i da profesionalno obavljaju svoj posao. Da su mediji odgovorni da doprinose objektivnom sagledavanju stvarnosti i imaju društvenu odgovornost da budu dio rješenja o ne problema. Da građani odgovorno koriste društvene mreže čuvajući sopstveni i dignitet svih ostalih, što uključuje nastupe na društvenim mrežama“.

Savjet je, kako je saopšteno, proteklih sedmica intenzivno i to na dnevnoj osnovi komunicirao sa načelnicima centara bezbjednosti u Podgorici, Nikšiću i Beranama.

„Načelnici Milovan Pavićević, Tihomir Goranović i Miodrag Božović su bili profesionalni i stalno dostupni. Bez ograničenja, najmanjeg odlaganja i u toku trajanja policijskih aktivnosti odgovorili su na svako interesovanje i zahtjev nadzora. Savjet za građansku kontrolu rada policije ih javno pohvaljuje zbog toga a njihov odgovoran odnos je za primjer ostalim policijskim starješinama na lokalnom nivou“, navedeno je u saopštenju Savjeta.

Zeković reizabran za predsjednika Savjeta

Dosadašnjem predsjedniku Savjeta Aleksandru Saši Zeković produžen je mandat za još godinu.

„Savjet je pozitivno ocijenio dosadašnji rad i rezultate i jednoglasno odlučio da se mr Aleksndar Saša Zeković izabere za predsjednika u narednom jednogodišnjem periodu“, saopšteno je iz Savjeta.

GLAVNAMladić kod Delte nije pretučen po nacionalnoj osnovi
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

Šimun: Pregovaramo, pacijenti će moći da obave transplantacije; Stanojević: Puni smo optimizma

Pacijenti koji čekaju transplantaciju planirali su jutros protest ispred Ministarstva zdravlja u Podgorici, ali su odustali od njega nakon što ih je ministar zdravlja...

Počinje ljeto: Sjutra će dan trajati 15 sati i 35 minuta

Sjutra je ljetnja dugodnevica, koja predstavlja najduži dan u godini i označava početak ljeta. Tada Sunčevi zraci padaju pod pravim uglom na sjeverni povratnik i...

Međunarodni kraft festival 21. i 22. u Budvi: Susret crnogorskih i evropskih proizvođača

Međunarodni „Craft Sea Fest“ biće održan 21. i 22. juna u Budvi, u coworking space-u „ITBranchHouse“ u Tre Canne. Na ovom festivalu proizvode će...

NAGRADA ZA LJUDSKA PRAVA I DRUŠTVENI AKTIVIZAM “RIFAT RASTODER“

Piše: Božidar PROROČIĆ, književnik i publicista Savremena Crna Gora suočava se sa izazovima u razvijanju kulture sjećanja, često zaboravljajući na doprinos onih čija je kulturološka,...
Ne propustite