13.8 C
Podgorica
Srijeda, 17 Aprila, 2024
spot_img

Mitropolit Mihailo: SPC zainteresovana za rušenje ustavnog poretka

Mitropolit CPC Mihailo kazao je da je SPC u jeku borbe protiv korona virusa zainteresovana samo za rušenje ustavnoga poretka i sticanje političke koristi za Srbiju.

U vrijeme velikih problema uzrokovanih korona virusom sa kojima se suočava naše društvo, koji treba da nas okupe oko jednoga cilja, dobra Crne Gore, Srpska crkva je zainteresovana samo za rušenje ustavnoga poretka i sticanje političke koristi za Srbiju“, kazao je Mihailo.

Mihailo ističe da je cilj SPC da da zarazi što veći broj crnogorskih građana, optuži vlasti kao krivce za širenje zaraze.

Beogradski popovski šovinisti, zaslijepljeni svetosavskom ideologijom koju tumače kao pravoslavnu vjeru i pravoslavne istinu, i dalje organizuju liturgije kojima prisustvuju vjernici. Kako piše štampa, nedavno se na jednoj, organizovanoj u Doljanima kod Podgorice, zarazila veća grupa vjernika, iako je od korona virusa umro valjevski vladika, a dvojica svještenika su zaražena. Ona tako namjerava da zarazi što veći broj crnogorskih građana, optuži vlasti kao krivce za širenje zaraze i masovno ih okrene protiv sopstvene države“, kazao je Mihailo.

CPC liturgije vrši bez prisustva vjernika, držeći se upustva nadležnih državnih organa o zaštiti od zaraznih bolesti.

“Zato pozivamo vlasti ove zemlje da stanu na kraj ovakvoj praksi beogradske patrijaršije, usmjerenoj na stvaranje haosa u zemlji, s tendencijom da u neredovnim prilikama kvislinzi preuzmu vlast i politiku zemlje usaglase s interesima Beograda i Banjaluke. Na kraju, još jednom vas pozivamo privedite je poznaniju prava prije nego li bude kasno i za vas i za državu“, zaključio je mitropolit CPC u saopštenju dostavljenom Glasu Crnogorca.

 

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite