20.8 C
Podgorica
Srijeda, 28 Februara, 2024
spot_img

Milović: Pitaću Bečića, Šaranovića i Brđanina ko je dao dozvolu Šukoviću da iznese podatke iz mog privatnog života

Ministar pravde Andrej Milović je danas saopštio da će pitati potpredsjednika Vlade i koordinatora svih bezbjednosnih službi  Aleksu Bečića, ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina ko je dao dozvolu šefu SPO-a Predragu Šukoviću da iznese podatke iz njegovog privatnog života.

“Moj tim radi na aktima: da li su dali dozvolu Šukovicu da iznese podatke iz mog privatnog života i kaže da li je dobio dozvolu od naređenih. Ovo ću pitati Bečića, Šaranovića i Brđanina. Moram da štitim ličnost, privatnost k integrite”, rekao je Milović na radnom doručku sa novinarima.On kaže da je najveći target najveći jer je “ubo u centar” i da je rađeno da bi se on srušio.“Juče u tekstu u Vijestima bilo je pola teksta o mom emotivnom životu. To je ispod nivoa. Oni udaraju jer ih je strah od mene i sve rade kako bi me srušili. Šef SPO-a Šuković je po dogovorenom scenariju pričao da će sve reći na zatvorenoj sjednici, a onda juče ide informerski tekst Vijesti. A onda kažu da je sve to potvrđeno mojim oglašavanjem. Ne, to nije tačno”, kategoričan je Milović.Bezbjednosni sektor je tropMilović tvrdi da je jasno da ga prate prate dvije do tri ekipe.“Nije problem da službe prate već šta se dešava sa podacima i kako se oni eksploatišu. O slavi u Beranama – moj šef obezbjeđenja javio je gdje ću se kretati i gdje ću biti. Služba obezbjeđuje put, turu, hotel. Dolazim u hotel kao štićena ličnost a do danas nisam dobio informaciju vezano za prisustvo određenih lica. Služba je uzela taj događaj i maše tim podacima javno kako bi kompromitovala svog ministra. Ovo je dokaz o trop bezbjednosnom sistemu”, rekao je on.On je rekao da je Cetinje je grad sa  najaviše bezbjednosno interesantnih lica BIL.“Cetinje je grad sa  najaviše bezbjednosno interesantnih lica BILSvako od nas se svakodnevno susreće sa Bil licima. BIL lice ne znači da je kriminalac. Skandalozna je priča koja mi se potura za privatni život. Moj savjet vam je kao ministar pravde da se slobodno krećete i sastanete sa ljudima. Važno je da li imate kriminalnu djelatnost ili ne. Način na koji su se podaci manipulisali na Odboru za bezbjednost i odbranu – to sam i nisam očekivao da će to biti tako”, rekao je Milović.On kaže da podaci sa Sky-ja jesu dokaz i da je on srećan zbog toga.“Advokati koji zastupaju OKG tvrde da SKY nije dokaz. Situacija je čista. Ovo što se desilo je dobro. Nadam se da će više instance to potvrditi”, rekao je Milović.O svešteniku čije je pomilovanje tražio MilatovićGovorim o pojavama, kazao je Milović komentarišući to što je od njega predsjednik Crne Gore Jakov Milatović tražio da pomiluje sveštenika koji je činio krivična djela.

“Kritikuje me za Binalija a traži da svešteno lice koje radi kriminalne radnje bude pomilovano”, kazao je Milović.Rekao je da o slučaju Do Kvon na sjednici Odbora za bezbjednost i odbranu nije govorio jer ga je glavni specijalni tužilac Vladimir Novović upzorio i rekao da su ti podaci tajni.“Ja poštujem pravni sistem i zakone ove države. Optužuju me kao da sam Don Vito Korleone ali nijedan papir ili dokaz nijesu predali. Ja sve ono što imam predajem institucijama i neka one rade svoj posao. Šef SPO poslovao sa kriminalnom organizacijom i dobio stan po duplo jefitnijoj cijeni. Sad od Mihaila Jovovića očekujem tekst ko je dahtao u gluvoj sobi”, rekao je Milović.On je dodao da traje istraga oko Do Kvona, te da je o tome dao iskaz u SDT koji je trajao sedam sati.“U toku je i postupak vezan za Telmanov azil. Veze sa tim ima Dritan Abazovic. Stalno je target na mene, a to vidite i kroz medijske napise oko Čamgoza. U cijeloj proči mete smo premijer Milojko Spajić i ja”, istakao je Milović.Na radnom doručku sa novinarima Milović je između ostalog saopštio i da je Ministarstvo pravde završilo svoj posao kada je riječ o registru pedofila.“Zalažem se za strože sankcije za brojna krivična djela”, dodao je ministar.Evropski put zavisi od poglavlja 23Evropski put nam zavisi od poglavlja 23, i radne grupe su podigle tempo rada. Moramo da usvojimo Strategiju reforme pravosuđa. Formriana je Radna grupa za hitno preseljenje SDT-a i SPO-a u staru zgradu vlade. Jedna od ideja je da stara zgrada vlade bude sjedište specijalnih pravosudnih institucija,saopštio je danas ministar pravde Andrej Milović, na radnom doručku sa novinarima.On je podsjetio da je planirano da Pravosudni kvart bude na Zabjelu u Podgorici, te da bi tu trebalo da budu smještene gotovo sve pravosudne institucije.“Jedini bi Vrhovni sud istao na lokaciji gdje ne sada. Trebalo bi da Ustavni sud ima zasebnu lokaciju. U pravosudnom kvartu će biti i zgrada državnog tužilaštva”, najavio je Milović.Ministar je saopštio da se trenutno radi na više zakonskih tekstova – Zakon o Sudskom savjetu i sudijama, Zakon o državnom tužilaštvu, Zakon o Specijalnom državnom tužilaštvu, Zakon o krivičnom postupku i Krivični zakonik.

Jelena Grdinić (Foto: CdM/Miraš Dušević)
Jelena Grdinić (Foto: CdM/Miraš Dušević)

Generalna direktorica Direktorat za krivično i građansko zakonodavstvo u Ministarstvu pravde Jelena Grdinić je kazala da rade na Izmjenama i dopunama Zakomika o krivicčom postupku.“Sada se razmatraju komentari EK. Očekujemo da u kratkom roku vratimo sve naše odgovore što će dovesti do izmjena ovog Zakonika. Formirana je Radna grupa za izmjene Zakona o iduzimanju imovine stečene kriminalnom djelatnošću”, istakla je Grdinić.

Aleksandar Bakrač (Foto: CdM/Miraš Dušević)
Aleksandar Bakrač (Foto: CdM/Miraš Dušević)

Državni sekretar u Ministarstvu Aleksandar Bakrač smatra da se redovno dešava da mediji objave informacije a da to ne bude kako je rečeno.“Bilo bi dobro da sedma sila prenosi onako kako se desilo”, poručio je on.

IZVORcdm.me
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite