17.7 C
Podgorica
Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img

Milović isključen iz PES-a

U najnovijem razvoju događaja unutar Pokreta Evropa Sad (PES), Andrej Milović je isključen iz stranke većinom glasova članova Predsjedništva, potvrđeno je CdM-u iz same partije.

Ovaj potez uslijedio je u svijetlu predstojeće rekonstrukcije 44. Vlade Crne Gore, gdje će Milovićeva pozicija biti razmatrana u kontekstu njegovih doprinosa u oblasti vladavine prava i evropskih integracija.

Dalje, saopšteno je da je za novog člana Predsjedništva predložen ministar energetike i rudarstva, prof. dr Saša Mujović. Ovaj prijedlog će biti upućen na razmatranje nadležnim partijskim organima, čime se nagovještavaju značajne promjene u rukovodstvu stranke i potencijalno u vladi.

Pored ovih promjena, Predsjedništvo PES-a konstatovalo je i ostavku zamjenika predsjednika stranke, Jakova Milatovića, kao i zvaničan odlazak Radinke Ćinćur iz partijskih organa. Ove odluke reflektuju trenutne unutrašnje dinamike i mogući pravac kojim će se stranka kretati u budućnosti.

Na istoj sjednici, Izvršni odbor je konstatovao raspuštanje odbora u Podgorici i Baru zbog kršenja odredbi Statuta, pri čemu Odbor Glavnog grada nije zasijedao više od godine dana. Ove akcije ukazuju na tekuće procese reorganizacije unutar PES-a, usmjerene ka jačanju stranačke strukture i efikasnosti.

Promjene unutar PES-a i najavljena rekonstrukcija vlade predstavljaju ključne momente za političku scenu Crne Gore, s potencijalnim implikacijama na buduću političku stabilnost i napredak zemlje ka evropskim integracijama.

Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite