16.8 C
Podgorica
Srijeda, 21 Februara, 2024
spot_img

Milovac o Krimovici: Morsko dobro privileguje Careviće, sud razvlači postupak

- Marketing -spot_imgspot_img

Vlada u tehničkom mandatu juče je na održanoj sjednici dala saglasnost na aneks ugovora kojim se Nebojši Careviću omogućava da koristi zakupljenu parcelu morskog dobra u Krimovici do okončanja sudskog postupka. 

Dejan Milovac iz MANS-a za Antenu M podsjeća i napominje da Vlada u tehničkom mandatu kao pravni institut ne postoji:

“Abazović vrši mandat u tehničkom mandatu bez ikakvog ograničenja kada je u pitanju donošenje odluka uključujući odluke koje će definitivno nadmašiti njegovu vladu kao što je pomenuti aneks ugovora. Generalno kada je u pitanju rad vlade, koncesije koje se daju, odluke o zapošljavanju prevazilaze ono što je u mandatu vlade.”

Milovac ističe da kada je u pitanju porodica Carević, posrijedi je, kako kaže, jako specifičan odnos prema kršenjima zakona koji dolaze i od Marka i od Nebojše.

“Tri godine nakon smjene vlasti mi i dalje nemamo razriješeno pitanje državnog zemljišta na Krimovici.  Vidjeli smo da je prošle godine Bato Carević dobio koncesije na kamenolomu na lokaciji Platac. I konačno situacija, čije rješenje se godinama odlaže, je čuvena plaža Ploče, gdje je od samog početka Morsko dobro dovelo kompaniju Carevića u privilegovan položaj i sad se ovim privremnim aneksom praksa nastavlja”, pojašnjava Milovac.

Podsjetimo, Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru 30. avgusta prošle godine podnijelo je Osnovnom sudu u Kotoru optužni predlog protiv Marka Bata Carevića, kao i njegovog sina Milana zbog krivičnog djela protivpravno zauzimanje zemljišta na Krimovici.

Milovac napominje da je taj postupak pokrenut po krivičnoj prijavi koju je MANS podnio ranije, a odnosi se na pola miliona kvadrata zemljišta koje su uzurpirane na Krimovici.

“Ono što imamo kao informaciju jeste da je održano nekoliko ročišta pred osnovnim sudom u Kotoru ali da još uvijek nemamo pravosnažnu presudu Osnovonog suda u Kotoru i zaista se postavlja pitanje, obzirom da je Carević i sam više puta javno priznao da je uzurpirao državno zemljište, da je gradio suprotno građevisnkoj dozvoli, neshvatljivo je da Osnovnom sudu u Kotoru treba toliko vremena da postupak koji bi trebao da bude jako brzo završen, razvlače evo godinu dana”, zaključio je naš sagovornik.

- Advertisement -spot_img
Posljednje vijesti
- Marketing -spot_img
Ne propustite