32.5 C
Podgorica
Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img

Milošević: Pokušaj moje diskreditacije, Sofiju Bulatović poznajem dugi niz godina

Nakon što je juče u medijima objavljena fotografija direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića sa Sofijom Bulatović, čije ime se navodno pominje u SOCTA dokumentu, oglasio se Milošević koji tvrdi da je riječ o pokušaju njegove diskreditacije.

On navodi da Sofiju Bulatović poznaje dugi niz godina, ali da nikada nije dobio informaciju da se radi o osobi koja pripada bilo kojoj kriminalnoj grupi.

Milošević kaže da se postavlja pitanje, ukoliko je ona zaista pripadnica organizovane kriminalne grupe, kako je mogla 2018. godine biti angažovana kao pripravnica u MUP-u.

– Prvo – smatram da se radi o pokušaju moje diskreditacije i to na organizovan način, prije svega zbog aktivnosti koje smo do sad sprovodili u cilju suzbijanja šverca cigareta i koje tek planiramo da sprovedemo u narednom periodu. Jasno je da je sve ovo plasirano ciljano i očigledno je iz medijskih napisa i objava po društvenim mrežama da se moje kretanje prati i privatne aktivnosti fotografišu, otkako je javnosti poznat moj stav koji sam iznio da sve cigarete koje se nalaze u Luci Bar treba da budu uništene. Od tog trenutka počinje hajka protiv mene, koju sam očekivao, jer je to prepoznatljivi obrazac ponašanja centara moći čije interese direktno pogađa ovakav moj stav – kazao je Milošević.
On navodi da Bulatovićku poznaje “dugi niz godina iz vremena prije stupanja na javnu funkciju”.

– Tako da ja u ovom slučaju nijesam radio ništa tajno i skriveno, niti imam namjeru bilo šta da krijem. Postavlja se dalje pitanje, ukoliko je ona zaista pripadnica organizovane kriminalne grupe, kako je mogla 2018. godine biti angažovana kao pripravnica u MUP-u, ukoliko se ima u vidu da se prilikom zapošljavanja u MUP- u i Upravi policije vrše bezbjednosne procjene.

Drugo, želim da istaknem da nijesam dobio ni jednu zvaničnu informaciju, ni jednog državnog organa, službe ili institucije, koja bi mi dala do znanja da se radi o osobi koja pripada bilo kojoj kriminalnoj grupi, niti da je uključena u bilo kakvu kriminalnu aktivnost. Nezvanična informacija koja se pojavila u medijima da se njeno ime navodi u SOCTA dokumentu – procjeni opasnosti od teškog i organizovanog kriminala u Crnoj Gori, za mene je bila novina. Nijesam imao uvid u taj dokument i to ne mogu da komentarišem. Na osnovu dosadašnjeg iskustva, nijesam sklon tome da vjerujem svemu što pročitam u novinama – rekao je Milošević.

DRUŠTVOMilošević: Pokušaj moje diskreditacije, Sofiju Bulatović poznajem dugi niz godina
Posljednje vijesti

DRUŠTVO

DPS Zeta: Srećan Dan državnosti, dragi sugrađani

Iz Opštinskog odbora DPS Zeta upućena je čestitka povodom Dana državnosti. Prenosimo je integralno: Danas, 13. jula, sa ponosom i čašću slavimo Dan državnosti Crne Gore,...

U znak sjećanja na žrtve Srebrenice delegacija Glavnog grada položila vijenac na spomenik na Pobrežju

Povodom 11. jula, međunarodnog Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Bošnjačko vijeće u saradnji sa Glavnim gradom i nevladinim udruženjima danas je u...

Mihailo: Doći ću u Srebrenicu, pa makar u kolicima – to je moja zakletva

Mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve CPC Mihailo poslao je poruku povodom 29. godišnjice genocida u Srebrenici. „Svaki pošten čovjek voli Bosnu! U Srebrenici je počinjen genocid,...

Osvanuo veliki metalni krst iznad Bijele – devastacija ambijentalnog pejzaža

Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori u utorak je u Boki Kotorskoj iznad Bijele postavila veliki metalni krst, koji dominira u pejzažu. Kako...
Ne propustite